ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
23-12-2014, ora 08:24

Lumina pacii, la Iasi. Flacara a fost adusa de la Betleem, din locul nasterii Mantuitorulu

Articol de Cristian Amariei
Ceremonie speciala la Catedrala Romano Catolica din Iasi unde a fost adusa lumina de la Betleem. Flacara este considerata un simbol al pacii si ecumenismului si a fost distribuita la parohiile din toata Moldova.

Lumina pacii este adusa de la Betleem din grota unde s-a nascut Isus Cristos. Flacara care arde aici de la inceputul crestinismului este distribuita in preajma Craciunului cu ajutorul cercetasilor in toata Europa si peste ocean.

"Am avut mari emotii, chiar tremuram la un moment dat, dar plina de bucurie si foarte frumos," a spus Ionela Bulai, cercetasa.

"Ne aduce lumina pentru pace, mai ales ca acum in lume sunt foarte multe conflicte intre popoare este un lucru deosebit," a spus si Camelia Hazi, cercetasa.

Lumina pacii va ajunge in casele credinciosilor romano catolici din toata Moldova: "Este o lumina care vine in mod simbolic ca sa ne aminteasca de adevarata lumina care vine de la Bethleem, locul nasterii lui Iisus impartind aceasta lumina in diferite comunitati ne gandim si la pacea care trebuie sa domneasca peste tot," a spus PS Aurel Perca.

Este al 19-lea an in care lumina pacii de la Bethleem este adusa in Romania inainte de Craciun.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii