A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713487035.8728.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Lordul David Trimble si Radu Beligan, oaspeti de onoare ai Festivalului International al Educatiei
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
17-06-2013, ora 11:02

Lordul David Trimble si Radu Beligan, oaspeti de onoare ai Festivalului International al Educatiei

Articol de Madalina Irimia

Vineri, 14 iunie, s-a dat startul Festivalului International al Educatiei (FIE) Iasi, organizat de Asociatia PRO EVENT si Primaria Iasi.

Evenimentele programate in primele doua zile ale Festivalului au adus mii de spectatori in sali de spectacole si de conferinte sau in aer liber, in mijlocul autorilor de carte pentru copii, al artistilor plastici care creeaza si expun in Piata Unirii, printre trupele venite la Iasi Fringe Festival, printre dansatori sau in fata invitatilor la serile FIE.

Iata doar cateva dintre evenimentele care au avut loc la FIE Iasi in primele doua zile ale festivalului:

- Intr-o atmosfera festiva, Gala FIE a deschis, in seara de 14 iunie, seria evenimentelor culturale organizate sub egida Festivalului International al Educatiei. Conceputa ca un eveniment de tinuta, menit sa celebreze educatia in sensul sau larg, Gala FIE s-a desfasurat intr-un spatiu emblematic al Iasului – Sala Mare a Teatrului National “V. Alecsandri”. In cadrul Galei FIE 2013, au fost acordate 10 premii de excelenta. Academicianul Viorel Barbu Marele a primit Marele Premiu FIE. Invitatii speciali ai Galei FIE au fost Lordul David Trimble, laureat al premiului Nobel pentru Pace, si maestrul Radu Beligan, presedintele onorific al FIE.

- Peste 40 de lucrari artistice, picturi si sculpturi au fost expuse in Piata Unirii. Vineri, 14 iunie, a avut loc, in cadrul Festivalului International al Educatiei, deschiderea Festivalului de Arte Vizuale, la care a participat o parte dintre cei 25 de artisti care au semnat creatiile. Pe parcursul urmatoarelor zile, pana pe 23 iunie, acestia vor picta si sculpta in fata trecatorilor din Piata Unirii.

- Vineri seara, pe 14 iunie, papusile Bunraku n-au ajuns pe Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant din Japonia, ci au rasarit dinspre Palatul Culturii cu fruntile mai aproape de nori. Ele ne-au dat de veste ca Iasi Fringe Festival a pus stapanire pe pietonalul Stefan cel Mare.

- Seara de 14 iunie a fost prima dintre cele cinci dedicate vizionarii unor opere consacrate, alese special pentru publicul iesean, in Opera Film Festival, una din sectiunile Festivalului International al Educatiei. Colajul a inceput cu „Tosca”.

- Sambata, 15 iunie, de la ora 11, la Palatul Copiilor din Iasi a avut loc Deschiderea Festivalul de Carte si Autori pentru copii si adolescenti, organizatorii fiind Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, Primaria Municipiului Iasi si Asociatia PRO EVENT, co-producator: Editura „Adenium” Iasi. Evenimentul s-a lansat odata cu primirea in randul copiilor a scriitorului Spiridon Vangheli, tatal lui Guguta, nastrusnicul personaj de dincolo de Prut.

La lansarea cartii „Ispravile lui Guguta” au participat mai multe personalitati iesene, dar si lordul David Trimble, fost prim ministru al Irlandei si laureat al Premiului Nobel pentru Pace in 1998.

- Sambata, 15 iunie, in Aula Bibliotecii Centrale Universitare, in prezenta unui public numeros, Lordul David Trimble, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a inaugurat seria conferintelor motivationale din cadrul Festivalului International al Educatiei, sustinand prelegerea ”Cugetarile unui Laureat al Premiului Nobel pentru Pace”.

- Sambata, 15 iunie, la FIE, in cadrul Festivalului de Arte Vizuale, a avut loc vernisajul expozitiei „Patriarhul sculpturii romanesti se reintoarce la Iasi – Ion Irimescu”, la Muzeul Unirii din Iasi.

- Scaunele din fata scenei amplasate pe bulevardul Stefan cel Mare s-au umplut de muzica si veselie in cea de-a doua zi a Serilor FIE de sambata, 15 iunie. Compozitorul Romeo Cozma si umoristul Florin Constantinescu si-au apropiat publicul incepand cu ora 20.30 prin povestile, intamplarile si amintirile adunate intr-un manunchi de ani. Numele invitatilor au fost asociate cu umorul si muzica de calitate care s-au nascut in capitala Moldovei in perioada comunista.

Foto: curierul-iasi.ro

     
Tag-uri: festival, FIE, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (2)  
Erickaller,  08.07.2017 00:24

wh0cd901401 atenolol tablets

   
Erickaller,  14.05.2017 05:28

wh0cd608807 viagra from india

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii