ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
27-10-2015, ora 11:49

Lista noua de admitere la UMF Iasi, dupa scandalul punctajelor fraudate

Articol de Madalina Irimia
Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi a publicat o noua lista de admitere pentru studentii straini, in urma scandalului punctajelor fraudate. Ierarhia a fost stabilita dupa reevaluarea a 951 de dosare. Cei 23 de candidati care nu se mai regasesc pe lista, dar au fost deja inmatriculati in urma punctajelor viciate, vor fi actionati de catre universitate in instanta pentru anularea inscrierilor.

Toate cele 951 de dosare depuse de candidatii straini au fost reevaluate, dupa ce au aparut informatii conform carora 94 de tineri ar fi platit pentru ca notele sa le fie marite si, astfel, sa intre pe lista celor admisi.

„Au fost viciate in mai multe moduri. in primul rand s-a falsificat in mod grosolan punctajul scris, in loc de 33 facea 48. Din pix. E cineva aici care spunea 27 si computerul scria 47”, a spus Dragos Pieptu, fostul rector al UMF Iasi.

Noi stim care a fost mecanismul de introducere a notelor, dar sistemul de impartire a responsabilitatilor a fost atat de bine facut... Pe un singur calculator la care avea acces toata lumea, dupa parerea noastra, pentru ca descoperirea celui care a facut frauda sa fie atent acoperita”, a spus Gabriel Dimofte, presedintele Senatului UMF Iasi.

23 din cei 94 de candidati suspectati au apucat sa se inmatriculeze.

„Deja semnasera contractele si actul intrase in circuitul civil. Doar instanta poate sa dispuna anularea actului respectiv. Vorbim despre 10 studenti la medicina in limba franceza, respectiv 13 studenti la medicina in limba engleza”, a spus Gabriel Ispas, sef de cabinet al ministrului Educatiei.

La UMF este in curs in acest moment si o ancheta a DNA. Principalul suspect este secretarul sef al universitatii, care a fost suspendat din functie.

Sursa: digi24.ro
     
Tag-uri: umf, admitere, ancheta, dna
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii