A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715227879.3779.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Lista metodelor naturale de a trata ciupiturile de tantari
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
26-06-2012, ora 03:35

Lista metodelor naturale de a trata ciupiturile de tantari

Articol de Madalina Irimia

Aparitia tantarilor ne da mari batai de cap. Dincolo de faptul ca aceste insecte ne pot pune viata in pericol, deoarece atunci cand suntem ciupiti de aceste insecte riscam sa facem un soc anafilactic, mai ales daca suntem alergici la ciupiturile lor, cei mai multi dintre noi sufera din cauza umflaturilor aparute dupa ce am fost intepati, care provoaca senzatia de mancarime.

Potrivit specialistilor, desi pe piata farmaceutica exista solutii care tin la distanta aceste insecte, niciunul nu este eficient 100%, noteaza Huffinghton Post.

Tantarii ‘injecteaza’ in organism o substanta care provoaca la nivelul pielii o umflaturi si senzatia de mancarime. Aparitia inflamatiei la nivelul pielii este o reactie absolut normala a corpului. In momentul in care suntem ciupiti de un tantar corpul incepe sa elibereze histamine, o substanta care semnaleaza o reactie alergica”, a declarat dr. B. Neal Schultz, medic dermatolog.

Specialistul spune ca, desi primul instinct este sa ne scarpinam, este indicat sa evitam sa facem acest gest, deoarece ne facem mai mult rau. Potrivit medicului, atunci cand ne scarpinam la nivelul pielii producem anumite microfisuri, care cresc riscul aparitiei unei infectii, mai ales daca suntem murdari pe maini. „Atunci cand ne scarpinam nu facem nimic altceva decat sa ne inrautatim situatia, deoarece senzatia de mancarime se va accentua”, a precizat dr. B. Neal Schultz.

Huffington Post a realizat o lista a metodelor naturale de a trata ciupiturile de tantar. Cititi mai jos ce ar trebui sa aveti la indemana atunci cand sunteti intepati de aceste insecte.

- Pungile cu gheata sunt o metoda eficienta de a calma senzatia de mancarime. Gheata actioneaza asupra zonei ciupite ca un anestezic, diminuand semnificativ senzatia de disconfort.

- Uleiul din arbore de ceai are un efect antiiflamator. Acesta va reduce nivelul umflaturii si a senzatiei de mancarime. In plus, uleiul din arbore de ceai are proprietati anti-bacteriene, astfel ca va diminua riscul aparitiei infectiilor. Acest remediu poate fi cumparat de la plafar sau de la farmacie.

- Mierea de albine se afla si ea pe lista tratamentelor naturale impotriva ciupiturilor de tantari. Acest aliment este recomancut pentru proprietatile sale antiiflamatorii si antibacteriene. Este indicat ca atunci cand sunteti ciupiti de tantari sa aplicati la nivelul umflaturii cateva picaturi de miere de albine, iar apoi sa acoperiti zona cu un pansament steril.

- Pliculetele de ceai. Acestea au capacitatea de a diminua umflatura provocata de ciupiturile de tantar. Acestea pot fi folosite dupa ce au fost utilizate si s-au racit. Acestea pot reduce atat pungile de sub ochi, cat si umflaturile provocate de intepaturi.

- Bicarbonatul de sodiu este un compus usor alcalin, care poate ajuta la neutralizarea echilibrul pH-ului pielii. Acesta poate ajuta la diminuarea inflamatiei care apare la suprafata pielii. Bicarbonatul de sodiu se poate amesteca cu putina apa pana se formeaza o pasta care se aplica direct pe zona afectata.

- Lamaia si lime-ul au efecte antimancarime si antibacteriene. Sucul sau coaja acestor citrice poate "ucide tot felul de bacterii", spune dermatologul Schultz.

- Menta poate diminua, de asemenea, mancarimea. Ca o alternativa, puteti folosi si pasta de dinti mentolata.

- Aloe vera este foarte buna in cazul muscaturilor de tantar. Aceasta ajuta la combaterea mancarimii, a inflamatiei si are un efect linistitor.

Sursa: gandul.info

Foto: adevarul.ro

     
Tag-uri: tantar, tratament, alergie
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
BrettTit,  03.08.2017 19:04

wh0cd345174 buy tadacip crestor with no prescription hydrochlorothiazide 25mg

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii