ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
17-03-2014, ora 11:45

Lider PDL: Situatia celor doi consilieri ce au votat alaturi de PSD in CJ Iasi, discutata luni

Articol de Cristian Amariei

Vicepresedintele regional al PDL Ioan Balan a declarat ca luni va fi discutata in Biroul Permanent National al partidului situatia creata in PDL Iasi, dupa ce doi consilieri judeteni democrat-liberali au votat un vicepresedinte al Consiliului Judetean sustinut de PSD, si nu candidatul propriu, potrivit Mediafax.

Ioan Balan a declarat, duminica, ca luni, in sedinta BPN a PDL, va fi luata in discutie situatia din filiala ieseana a partidului, in urma votului acordat in Consiliul Judetean Iasi de doi consilieri PDL pentru candidatul sustinut de PSD pentru postul de vicepresedinte al CJ.

"Vom avea o discutie luni pe aceasta tema in BPN. Nu pot spune acum ce vom face, vom analiza", a declarat vicepresedintele regional al PDL, Ioan Balan.

El a precizat ca la nivelul conducerii centrale a partidului nu a fost luata o decizie clara dupa ruperea USL in privinta aliantelor pe care PDL le va face in judete.

Intrebat cum comenteaza faptul ca doi consilieri ieseni ai PDL nu au votat candidatul propriu, ci pe cel al PPDD, sustinut si de PSD, Ioan Balan a raspuns: "Credeti ca nu stiu exact ce s-a intamplat? V-am spus ca analizam".

Vineri, intr-o sedinta extraordinara a Consiliului Judetean Iasi, convocata de PSD si PPDD, vicepresedintele PNL al CJ, Victor Chirila, a fost inlocuit din functie. In locul acestuia a fost ales liderul PPDD Iasi, Alin Aivanoaei.

PSD si PPDD dispun in CJ Iasi de 18 mandate, cele doua partide mai avand nevoie de un vot pentru obtinerea majoritatii simple. Alin Aivanoaei a obtinut in final 20 de voturi.

PDL il propusese pentru functia de vicepresedinte al CJ pe Radu Ursanu, insa acesta a obtinut doar patru din cele sase voturi ale consilierilor PDL prezenti la sedinta, doi consilieri democrat-liberali votand alaturi si PSD si PPDD.

Sambata, intr-o conferinta de presa, liderul PDL Iasi, Gabriel Surdu, a spus ca nu stie cine sunt cei doi reprezentanti ai PDL care au tradat la vot si ca va fi facuta o analiza interna.

Surse din cadrul filialei sustin ca joi seara, in urma unei sedinte de patru ore, PDL Iasi ar fi decis sa se retraga din sala in momentul votului din CJ, insa vineri dimineata, cu o ora inainte de reuniunea CJ, seful PDL Iasi le-ar fi cerut consilierilor sa intre in sala si sa propuna propriul candidat. La sedinta de joi de la sediul PDL a participat si vicepresedintele regional al partidului, Ioan Balan.

     
Tag-uri: vot, sedinta, CJ, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii