ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
28-05-2013, ora 13:24

Licitatie pentru inchirierea sectiilor de cale ferata neinteroperabile din Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Compania Nationala de Cai Ferate “CFR” SA organizeaza miercuri, 29 mai, la Bursa Romana de Marfuri (BRM), licitatie publica cu strigare - etapa a XI-a - pentru inchirierea a 15 sectii de cale ferata care apartin infrastructurii feroviare neinteroperabile.

Durata de valabilitate a contractului de inchiriere este de 4 ani, iar criteriul de atribuire va fi pretul cel mai mare. Termenul limita pentru depunerea ofertelor este 29.05.2013, ora 09.00, deschiderea acestora urmand sa aiba loc in aceeasi zi la ora 10.00, la sediul Bursei Romane de Marfuri. Ofertele se pot depune pentru una sau mai multe sectii de circulatie, aflate pe raza urmatoarelor centre regionale feroviare:

Sectii neinteroperabile aflate pe raza sucursalei teritoriale CREIR Bucuresti

Ploiesti Vest - Targoviste Nord - Fieni - Pietrosita; Ditesti - Gura Palangii; I.L. Caragiale - Ditesti - Moreni; Ploiesti Nord - Maneciu.

Sectii neinteroperabile aflate pe raza sucursalei teritoriale CREIR Craiova

Costesti - Rosiori Nord.

Sectii neinteroperabile aflate pe raza sucursalei teritoriale CREIR Timisoara

Caransebes – Boutari, Hateg – Subcetate; Oravita – Anina

Sectii neinteroperabile aflate pe raza sucursalei teritoriale CREIR Cluj

Campia Turzii - Turda; Baia Mare - Baia Mare Nord.

Sectii neinteroperabile aflate pe raza sucursalei teritoriale CREIR Brasov

Sebes Alba - Petrestii de Padure.

Sectii neinteroperabile aflate pe raza sucursalei teritoriale CREIR Iasi

Dornesti - Gura Putnei - Putna; Gura Humorului - Darmanesti; Dornisoara - Floreni; Crasna - Husi.

CNCF “CFR” SA are posibilitatea sa ofere in regim de inchiriere - prin licitatii publice la Bursa Romana de Marfuri -, sectiile de circulatie apartinand infrastructurii feroviare neinteroperabile catre operatori economici, conform prevederilor HG 643/2011. Operatorii economici, desemnati castigatori, sunt obligati sa preia si personalul CFR existent sau care isi desfasoara activitatea pe sectia sau grupul de sectii aferent necesar pentru asigurarea pachetului minim social existent la momentul inchirierii, in conformitate cu prevederile legislative.

Inchirierea unor parti din infrastructura feroviara neinteroperabila reprezinta unul din angajamentele incluse in programul de eficientizare a sistemului feroviar, care vizeaza reducerea cheltuielilor si a activitatilor neprofitabile. Prin programul de eficientizare a activitatii, respectam angajamentele Guvernului Romaniei cuprinse in Scrisoarea de Intentie, semnata cu Fondul Monetar International si Memorandumul de Intelegere cu Uniunea Europeana.

Foto: economica.net

     
Tag-uri: CFR, Iasi, cale ferata
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii