ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
04-06-2013, ora 11:45

Liceul Teoretic "Miron Costin" Iasi a fost gazda celei de-a sasea reuniuni a proiectului Comenius

Articol de Alexandra Stefanescu

In perioada 28 mai-2 iunie, Liceul Teoretic “Miron Costin” Iasi a fost gazda celei de-a 6-a reuniuni a proiectului Comenius TOLERANCE as a Key to Social Integration Into European Dimension for Young Citizens, proiect finantat cu sprijinul Comisiei Europene.

Intalnirea a coincis cu incheierea proiectului, care s-a derulat pe parcursul a 2 ani (august 2011-iulie 2013) si a adus impreuna sub semnul tolerantei elevi si profesori din Letonia, Portugalia, Italia, Bulgaria si Polonia si Romania.

Agenda vizitei din Romania a fost destul de incarcata pentru delegatia formata din 15 cadre didactice si 20 de elevi din cele sase tari partenere. Prima zi a prilejuit vizitarea liceului si participarea la ateliere de lucru pe tema tolerantei care au urmarit, in special, promovarea acestei valori europene si a plurilingvismului. Elevii si profesorii au jucat “toleroscrabble”, au lucrat postere cu mesaje pro-toleranta, si-au valorificat cunostintele despre Uniunea Europeana, dar si talentul culinar in pregatirea unor preparate specifice fiecarei tari participante.

O vizita de documentare in BucovinaPractical examples of Tolerance (religion) and Intolerance (Vlad the Impaler), a reprezentat activitatea principala a celei de-a doua zile; oaspetii au fost impresionati de aspectul inedit al Manastirii Voronet, dar si de peisajul montan pe care il ofera ochiului insetat de frumos, Pasul Tihuta si fiecare a ramas la sfarsitul zilei cu dorinta de a le revedea.

In ziua urmatoare, elevii si profesorii s-au reintalnit in incinta institutiei gazda care a organizat activitati sportive in spiritul tolerantei si al diversitatii; inaltarea de baloane cu mesaje pro-toleranta si programul artistic, variat si antrenant, oferit oaspetilor, au incheiat o zi in care participantii au avut din nou ocazia de a comunica si de a impartasi impresii. Frumusetea si istoria orasului Iasi au fost apreciate in timpul unui tur pietonal care a pornit de la Palatul Culturii si a inclus: Scoala Gh. Asachi, Biserica Trei Ierarhi, Catedrala catolica si Mitropolia, Palatul Roznovanu, Teatrul National, Strada Cuza Voda, Muzeul Unirii, Universitatea Al. I. Cuza, Institutul Francez, Parcurile Copou si Expozitiei, finalizandu-se la Gradina Botanica.

Indragostiti de frumusetea locurilor, dar si de caldura si ospitalitatea oamenilor, impresionati de atitudinea deschisa si de dorinta de comunicare pe care elevii nostri le-au manifestat de-a lungul acestei vizite, oaspetii au plecat acasa cu amintiri frumoase, cu noi prietenii, cu ganduri bune, pe alocuri nostalgice, dar si cu imaginea deosebita a Romaniei in suflet.

     
Tag-uri: proiect, liceu, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii