A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715911944.7445.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din Iasi participa la un important concurs national
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
25-09-2013, ora 15:37

Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din Iasi participa la un important concurs national

Articol de Madalina Irimia

In contextul Anului european al cetatenilor si al pregatirilor pentru alegerile europarlamentare din 2014, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din Iasi, avand ca obiectiv educational major formarea cetatenilor liberi si responsabili, participanti activi la construirea Uniunii Europene, isi anunta participarea, pentru prima data, la Concursul National pentru liceeni EUROSCOLA 2013-2014, editia a VI-a.

Rezultatele obtinute prin derularea acestui proiect vor putea deveni un model de buna practica scolara de care sa beneficieze elevii si, implicit, comunitatea. In cadrul acestui proiect, derulat in perioada 1 iulie 2013-30 septembrie 2013, cei 24 de elevi voluntari coordonati de 2 profesori au desfasurat o serie de activitati avand drept obiective: mediatizarea, in mediul real si virtual, a faptului ca cetatenii romani sunt totodata si cetateni europeni si au drepturi egale cu cele ale celorlalti cetateni din statele membre ale UE, consultarea documentelor care stipuleaza drepturile cetatenilor europeni, cunoasterea si exercitarea acestor drepturi in toate domeniile vietii publice si private oriunde in Uniunea Europeana, cresterea participarii cetatenilor la alegerile europarlamentare din 2014.

Programul Euroscola

Parlamentul European a creat programul Euroscola pentru a informa tinerii despre procesul de integrare europeana si pentru a promova participarea lor la constructia Uniunii Europene.

Programul reuneste periodic elevi de liceu din cele 27 de state membre, oferindu-le ocazia, pe parcursul unei zile, de a afla cum functioneaza Parlamentul European, de a se cunoaste intre ei, de a invata despre modul de viata, despre viziunile si asteptarile tinerilor din alte state membre ale Uniunii.

Zilele Euroscola sunt organizate la Strasbourg de mai multe ori pe an. La fiecare eveniment participa aproximativ 600 de elevi din toata Uniunea Europeana.

Participantii la Strasbourg sunt impartiti in grupuri multilingvistice care, pentru o zi, devin membri ai Parlamentului European. Ei discuta si formuleaza in Comisii propuneri legislative, dezbat propunerile in plen, adreseaza intrebari, fac comentarii si adopta sau resping propunerile legislative intr-o alta limba decat limba lor materna. La sfarsitul zilei, fiecare participant va primi un certificat de participare semnat de Presedintele Parlamentului European. Parlamentul European pune la dispozitie o subventie pentru acoperirea costurilor calatoriei la Strasbourg.

Foto: agendadeiasi.ro

     
Tag-uri: liceu, Iasi, concurs
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii