ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
23-02-2012, ora 12:19

Liberalul Timofciuc: ,, Nu contest ca in PDL nu ar fi oameni de dreapta, insa comportamentul guvernamental al acestui partid este unul vadit de stanga”

Articol de Oana Barbosu

Intr-un articol postat de blogul sau, tanarul liberal iesean, Razvan Timofciuc, urmareste sa demonteze idea de pozitionarea a PDL-ului pe dreapta esichierului politic, aducand in sprijinul ideilor sale o serie de argumente punctuale, de ordin pragmatic.

Inca din inceputul articolului, liberalul iesean aduce o serie de critici afirmatiilor senatoarei PDL Mihaela Popa, care, cu cateva zile in urma, intr-o postare pe blogul personal, dumneaei declara ca viitorul primar al Iasiului ar trebui sa posede puterea interioara, profesionalismul si perseverenta actualului prim-ministru Ungureanu. ,, Viitorul primar al Iasiului trebuie sa fie dupa chipul si asemanarea lui Mihai Razvan Ungureanu!”, declara senatoarea ieseana.

Pentru Timofciuc lucrurile sunt extreme de simple. Lupta pentru sefia primariei se duce intre actualul edil Nichita ,,care a irosit timpul de pomana”, ,,unicatul” Ciuhodaru ,, singura specie de om politic care traieste fara coloana vertebrala”, si ,,trabadurul, impenitentul” Oajdea.

In ceea ce priveste auto-proclamarea PDL-ului ca fiind partid de dreapta, Razvan Timofciuc isi exprima dezacordul total fata de aceasta identitate ideologica a partidului aflat la guvernare. In demersul sau de dezamblare a acestei false constiinte, liberalul subliniaza ca politicile luate in ultimii ani, de catre partidul de la putere, nu urmeaza traseul doctrinar de dreapta, ci in mod paradoxal directia lor semnalizeaza o veritabila orientare spre stanga .

Astfel, masuri precum cresterea TVA-ului, politicile keynesiene de iesire din recesiune, deficitul bugetar urias, lipsa de apetenta pentru privatizare, numar ridicat de taxe si impozite reflecta mai curand traiectorie de stanga propulsata de PDL .

,, Toate manualele de teorie financiara spun ca mediul economic este sprijinit prin reducerea fiscalitatii. A creste impozitele si taxele in perioada de criza inseamna a lovit in sectorul privat si in consumatori. Economia de piata a primit o lovitura in moalele capului prin aceasta masura”, se arata pe blogul liberalului iesean.

Referitor la politicile si masurile menite de a scoate Romania din recesiune, Timofciuc mentioneaza ca PDL-ul a apelat la masuri economice keynesiene care au avut drept efect cresterea cheltuielilor publice. ,, In loc sa isi indrepte fata spre piata libera si spre virtutile ei, capabila sa identifice necesitatile oamenilor si sa raspunda nevoilor reale ale acestora, guvernul si-a asumat el rolul de planificator”, se mai arata pe blog.

Cat despre deficitul bugetar urias acumulat in aceasta perioada, Timofciuc evidentiaza lipsa interesului coalitiei guvernamentale fata de adevaratele necesitati ele romanilor, una dintre prioritatile actuale guvernamentale fiind acceea de a crea un nou minister, cel al Fondurilor Europene. ,, Nu au fost reduse cheltuielile guvernamentale cu bunurile si serviciilor, iar, ca un “veritabil partid de dreapta”, PDL a mai infiintat un minister (Ministerul Fondurilor Europene)”.

Totodata, Timofciuc subliniaza ca ,, In Romania se platesc printre cele mai mari impozite din lume. Impozitele sunt la un nivel sufocant, iar partea proasta e ca fiecare dintre noi trebuie sa le platim unui stat condus de un guvern in care doar aprox. 15% din romani au incredere”.

Pe plan local,in viziunea liberalului iesean, lucrurile stau si mai prost pentru PDL. ,,In afara de saritul la beregata si abundenta de sofisme ieftine, nu am putut vedea nicio interventie de substanta pe probleme ce tin administratia publica”.

Concluzia articolului este una metaforica, cu aluzie directa la ceea ce numea el anterior a fi ,,frauda declarativa enuntata de membrii PDL” . Indemnul final este unul spre reflectie si rigoare. “E usor a scrie versuri/ Cand nimic nu ai a spune,/ Insirand cuvinte goale/ Ce din coada au sa sune.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii