A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714178842.7399.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Lectii gratuite de zbor, la Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
07-02-2016, ora 10:50

Lectii gratuite de zbor, la Iasi

Articol de Cristian Amariei
Pasionatii de zbor sunt acum cu un pas mai aproape sa-si implineasca visul. Aeroclubul Romaniei organizeaza cursuri gratuite pentru tinerii de pana in 22 de ani. La Iasi, oferta a avut un succes urias. Peste 100 de tineri s-au inscris la lectiile de parasutism, planorism si aeromodelism si deja au avut prima intalnire cu instructorii.

„Avem aici, in partea stanga a tabloului de bord, vitezometrul care indica viteza de deplasare a planorului, aici este girokilometrul, arata inclinatia planorului atunci cand se zboara in nori”, prezinta Ionut Patrascu, pilot comandant, bordul unui planor.

Viitori piloti invata mai intai teoria si, dupa ce vor sustine un examen, vor trece la lectiile practice. La fel se va intampla si la cursurile de parasutism. Tiberiu este unul dintre tinerii care abia asteapta sa faca primul salt.

„Am cautat deja cum sa nu lesin in aer, asa ca sunt in siguranta. Am citit ca senzatia nu este o cadere libera cum se asteapta multa lume. Din cauza curentului pe care il lasa avionul e ca o senzatie de plutire timp de 4 secunde, dupa care se deschide parasuta”, spune Tiberiu Nistor, cursant.

In mod normal, instruirea costa peste 2.000 de euro. Statul subventioneaza insa cursurile pentru tinerii cu varste cuprinse intre 16 si 22 de ani. Asa se face ca peste o suta de ieseni curajosi, pasionati de zbor, au inceput pregatirea.

- Iti ofera posibilitatea sa traiesti noi experiente, o senzatie ciudata si chiar sunt curios care e senzatia de imponderabilitate.

- Am vazut o oportunitate pentru a ma distra si a invata ceva nou in acelasi timp. Atunci cand sari cu parasuta zbori 5 minute, apoi aterizezi. Cu planorul controlezi avionul, e altceva.

„Va trebui sa aiba si indemanare, la parasutism sa fie bine pregatit fizic si trebuie sa-si sacrifice timpul liber”, spune Sorin Enchel, comandant aeroclubul Alexandru Matei Iasi.

Cei care nu au implinit inca 16 ani, pot merge, tot gratuit, la cursurile de aeromodelism. Ei invata sa ansambleze machete si chiar drone si se antreneaza cu ajutorul unui simulator.

„Este o activitate care sporeste creativitatea copilului si totodata il abate de la, hai sa spunem, eu stiu, celelalte atractii zilnice cotidiene cu colegii. Ulterior vor merge mai departe la planorism, la parasutism”, spune Viorel Maxim, instructor de aeromodele.

Cursurile vor dura pana in toamna, iar cei care vor trece de examenul final vor obtine brevete de avion sau parasutism.

Sursa: digi24.ro
     
Tag-uri: lectii, zbor, iasi, gratis
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii