A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714171482.1754.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Lectii de neurochirurgie cu tehnica moderna la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
30-03-2015, ora 16:05

Lectii de neurochirurgie cu tehnica moderna la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi

Articol de Madalina Irimia
Scene desprinse parca din celebrul serial "Anatomia lui Grey" au avut loc la Iasi, la Spitalul de Neurochirurgie. 130 de specialisti neurologi din tara si din strainatate au simulat operatii complicate pe creier. A fost un prilej pentru a le arata rezidentilor cele mai noi tehnici in domeniu.

Un laborator a fost transformat intr-o sala de operatie, iar manechine din plastic au luat locul pacientilor cu probleme neurologice. Specialisti romani si straini au explicat medicilor aflati la inceput de cariera cum sa opereze cu ajutorul unor instrumente dotate cu camere video. Astfel de interventii sunt minim invazive. Taieturile sunt minuscule; la fel si riscul de complicatii. Iar recuperarea este mult mai rapida.

"Ne dobandim calitatile si cunoastem si instrumentarul si tehnica care sta la baza acestui procedeu."

"Mi s-au parut foarte utile, inainte de a ajunge la pacient, in sala de operatii, pentru a practica o tehnica anumita, trebuie sa fii bine instruit."

Instrumentele au fost cumparate din Germania si au fost aduse la sfarsitul anului trecut, la Spitalul de Neurochirurgie Iasi. Medicii specialisti au fost deja instruiti, iar acum a venit randul rezidentilor.

"Mare parte dintre cursantii care vin din exterior, atat din tara si din strainatate, au citit despre ele. Multi dintre ei nu au avut ocazia efectiv sa puna pe aceste instrumente," a spus Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirugie din Iasi.

Cursurile au fost organizate in cadrul unui simpozion international care se desfasoara in aceste zile la Iasi. Una dintre temele principale de discutie a fost neurochirugia pediatrica. Specialistii din strainatate au tras un semnal de alarma cu privire la deficitul de medici neurologi pediatri in conditiile in care numarul de copii care cu afectiuni neurologice este tot mai mare.

"Trebuie sa fim constienti de faptul ca daca nu tratam acesti pacienti din timp si in mod adecvat, atunci acesti pacienti risca sa ramana cu dizabilitati de-a lungul vietii," a explicat Amir Samii, profesor la Institutul International de Neurostiinte din Hanovra, Germania.

La congres au participat peste 150 de medici si studenti din Romania, Germania, Bulgaria, Irak si Rusia.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  05.07.2017 23:53

wh0cd51140 indocin over the counter Nolvadex

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii