ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
27-03-2015, ora 12:31

Lapusneanu – Unirii: Investitia se deruleaza pe mai multe tronsoane

Articol de Cristian Amariei
Santierul de pe strada Lapusneanu a fost extins in aceasta saptamana. Lucrarile de decapare si sapaturile se desfasoara pe toata latimea strazii, in dreptul bisericii Banu si a fostului Cinema Tineretului.

Avansarea a impus restrictionarea accesului pietonilor pe tronsonul aflat in lucru, de la biserica Banu pana la cladirea corpului de garda a Muzeului Unirii. Cei care doresc sa traverseze zona au la dispozitie varianta ocolitoare prin parcul Mitocul Maicilor cu iesire in spatele Muzeului Unirii sau in laterala Cinema Republica.

Abordarea unui nou tronson a demarat dupa definitivarea placilor de beton pentru structura strazii de pe portiunea din dreptul tonetelor anticariat. in paralel, in partea superioara a strazii, spre corpul universitatii (fostul sediul Romtelecom) continua montarea placilor de granit pe structura de beton.

In cadrul proiectului de reabilitare si modernizare a centrului istoric, muncitorii au avansat si la pasajul pietonal subteran din Piata Unirii. Dupa tencuirea peretilor interiori si decopertarea completa a acceselor dinspre statuie si libraria Junimea, constructorii au inceput sa scoata placile vechi si la intrarea din dreptul palatului Braunstein. in aceasta zona a fost blocata doar o parte a scarilor de acces.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii