ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
15-01-2013, ora 05:09

Lansarea versiunii 18 a navigatorului Firefox la Iasi

Articol de Madalina Irimia

Pe data de 19 ianuarie, incepand cu ora 14:00, in sala C309 din cadrul Facultatii de Informatica va avea loc evenimentul de lansare a versiunii 18 a navigatorului Mozilla Firefox.

Evenimentul a fost creat din dorinta de a-i informa pe profesori, studenti si elevi cu privire la noua versiunea a navigatorului Firefox 18, dar si pentru a le prezenta alte informatii conexe. In cadrul evenimentului se vor tine cinci prezentari, dupa cum urmeaza:

-Prezentarea navigatorului Firefox 18 - Andreea Popescu

-Uneltele de dezvoltare din Firefox - Victor Porof

-Dezvoltarea de aplicatii libere, Mozilla si tu - Sabin Buraga

-Demonstratie de Firefox OS - Tiberiu C. Turbureanu

-Acceleratorul WebFWD - Tiberiu C. Turbureanu

Proiectul Mozilla a inceput in anul 1998 si este foarte cunoscut pentru navigatorul liber Firefox pe care il dezvolta. Prin activitatile desfasurate, Mozilla urmareste atingerea scopului declarat in manifestul Mozilla, de a sustine deschiderea Internetului. Pe langa navigatorul liber Firefox, comunitatea Mozilla mai dezvolta sistemul de operare liber pentru mobil numit Firefox OS bazat pe tehnologiile din navigatorul Firefox si o multime de alte programe libere. Mozilla mai organizeaza si un accelarator pentru programe libere comerciale, WebFWD. Proiectul Mozilla este sustinut juridic de fundatia si corporatia cu acelasi nume.

     
Tag-uri: lansare, Firefox, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii