A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714138408.258.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Lansare de carte si expozitie de fotografie la Muzeul Unirii din Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

CULTURA
30-06-2015, ora 13:04

Lansare de carte si expozitie de fotografie la Muzeul Unirii din Iasi

Articol de Cristian Amariei
Vineri, 3 iulie, de la ora 16.00, la Muzeul Unirii din Iasi, Editura DOXOLOGIA a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei va lansa cartea „Athos. Insemnarile netacutelor carari” de Alexandru Radescu. in cadrul acestui eveniment invitatii vor putea admira si fotografii de la Muntele Athos, realizate de Irinel Cirlanaru.

Editura DOXOLOGIA, in parteneriat cu Asociatia Iubire si incredere si Muzeul Unirii din Iasi a pregatit un eveniment special pentru a marca lansarea pe piata a celei mai noi carti semnate de Alexandru Radescu, „Athos. insemnarile netacutelor carari”. Astfel, pe 3 iulie, de la ora 16.00, la Muzeul Unirii, publicul iesean se va intalni cu jurnalistul Alexandru Radescu, prof. Daniela Raducea, cea care a scris Prefata volumului, Arhim. Hrisostom Radasanu, Consilier al Sectorului invatamant din cadrul Arhiepiscopiei Iasilor, dar si cu fotograful Irinel Cirlanaru.

Lucrarea „Athos. insemnarile netacutelor carari” este, asa cum noteaza Alexandru Radescu, un fel de volum II al „Jurnalului Athonit”, o continuare pentru cei care isi doreau asta. Totusi, o cu totul alta carte, care poate fi si de sine statatoare, fara a fi nevoie de cunoasterea „primului volum” pentru a incepe lectura. „Trebuie spus de la bun inceput ca am indraznit aici si fictiune, nu doar jurnal, notele de calatorie si experientele personale fiind trecute si printr-o accentuata literarizare, o alta cerinta a entuziastilor cititori”, a precizat autorul.

Alexandru Radescu este licentiat in Jurnalism. Timp de aproape 11 ani s-a ocupat de pagina IT&C de la Jurnalul National si Jurnalul.ro, perioada in care a fost desemnat „Jurnalistul IT&C al anului” in Gala Comunic@tii Mobile (2008) si a obtinut premiul „Tanarul Jurnalist al anului, sectiunea IT&C” (2010), eveniment organizat de Freedom House. in 2012 face primul drum la Athos si in anul urmator ii apare volumul „Jurnal athonit.Pagini de ucenicie” (co-autor, alaturi de Paul Slayer Grigoriu). Din noiembrie 2014 se concentreaza pe proiecte personale: blogurile www.alexradescu.ro si www.umblarici.ro, precum si „Heritage Romania”, derulat prin intermediul Asociatiei Alexandrica, ONG infiintat in 2013. Are in pregatire un prim volum de versuri.

Irinel Cirlanaru este fotograf profesionist. A terminat cursurile scolii Populare de Arte din Pitesti, sectiile fotografie si chitara. Licentiat in istorie, in cadrul Universitatilor din Pitesti si Babes Bolyai din Cluj-Napoca, a colaborat ca fotograf si grafician cu mai multe companii. Are la baza studii de specialitate in Managementul Culorii, dar si traininguri in Fotografie si Design, avand lucrari prezentate in expozitii de fotografie din tara si strainatate.

Publicul prezent la evenimentul de pe 3 iulie se va putea bucura si de un concert coral sustinut in cadrul Festivalului – Concurs Coral International pentru Tineret „Gavriil Musicescu” – Editia a III-a, 1-7 iulie 2015.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii