ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

CULTURA
08-04-2016, ora 11:16

„Lacul lebedelor”, un spectacol fabulos la Opera Nationala Romana din Iasi

Articol de Madalina Irimia
Eveniment extraordinar la Opera Nationala Romana din Iasi: “Lacul lebedelor” revine pe scena ieseana dupa 14 ani de la ultima reprezentatie.
Primele reprezentatii ale spectacolului vor avea loc vineri, 8 aprilie, incepand cu ora 18:30, si duminica, 10 aprilie, incepand cu ora 18:30.

Spectacolul este o colaborare a Operei Nationale Romane Iasi (ONRI) cu Teatrul National de Opera si Balet „Maria Biesu” din Chisinau. „Este un spectacol grandios, care nu poate lipsi din repertoriul unei Opere. Eram singura Opera din tara care nu avea aceasta piesa. Ne bucuram ca va participa si ne-a ajutat foarte mult la partea de coregrafie maestra Ileana Iliescu, cea mai buna <> din tara. Este un balet in 4 acte, extrem de solicitant. E dificil atat din punct de vedere numeric, pentru ca necesita minim 18 lebede, dar si din punct de vedere tehnic. Este necesar un antrenament zilnic, dur, al trupei. Acum 4 ani nu aveam nici un spectacol de balet clasic in repertoriu. Apoi am organizat la Iasi <>, <> si, acum, <>. Ne bucuram ca Primaria ne sprijina. Toate costurile pentru artistii din Republica Moldova sunt asigurate de municipalitate”, a declarat Beatrice Rancea, managerul ONRI.

Va prezentam in exclusivitate imagini realizate de artistul fotograf Ozolin Dusa de la repetitiile pentru marele spectacol din aceasta seara de vineri, 8 aprilie, ora 18.30.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii