ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
23-01-2014, ora 16:18

La mijlocul anului viitor Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie va avea un ambulatoriu modern

Articol de Alexandra Stefanescu

Astazi a avut loc conferinta de lansare a proiectului „Ambulatoriul de Specialitate Clinic de Pneumoftiziologie Iasi”. Lucrarile au fost demarate din luna noiembrie a anului trecut si urmeaza a se finaliza cel tarziu pe 11 iunie 2015. Valoarea totala a proiectului este de 9.754.838 lei, din care 7.652.537 lei reprezinta finantare nerambursabila. Perioada de implementare a proiectului este de 22 luni.

Consiliul Judetean Iasi implementeaza patru proiecte de reabilitare a ambulatoriilor de specialitate, pentru fiecare dintre acestea reusind sa atraga fonduri europene. Ambulatoriul de la fostul Spital de Urgente “Sf. Ioan” a fost deja finalizat, iar lucrarile la Ambulatoriile Spitalelor “Cuza Voda”, de Pneumoftiziologie si de Neurochirurgie au fost demarate din a doua jumatate a anului trecut. Alaturi de investitiile care se vor face din fondurile Consiliului Judetean la spitalele monobloc “Sf. Maria” si cel de Neurochirurgie, lucrarile de modernizare a Ambulatoriilor sunt cele mai mari investitii in modernizarea, repararea si dotarea spitalelor din ultimul sfert de secol”, a declarat Cristian Adomnitei.

Castigatorul licitatiei de lucrari este CC Moldoconstruct SA Iasi. Oferta castigatoare a fost de 3,3 milioane lei, fara TVA, firma angajandu-se sa finalizeze lucrarea in 15 luni.

Obiectivul general il constituie imbunatatirea calitatii infrastructurii serviciilor de asistenta medicala din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est pentru asigurarea unui acces egal al cetatenilor la serviciile de sanatate. Obiectivul specific il constituie Reabilitarea si modernizarea Ambulatoriului de specialitate al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iasi in vederea imbunatatirii accesului cetatenilor la servicii medicale de calitate.

Lucrarile vor consta in:

- Reabilitarea si modernizarea cladirii Ambulatoriului de Specialitate (situata langa Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie);

- Reamenajarea spatiilor existente (demisol, parter, etaj 1 si 2) si crearea de spatii cu functiuni noi;

- Achizitionarea de dotari pentru imbunatatirea infrastructurii medicale din cadrul Ambulatoriului.

Prin atingerea obiectivelor specifice proiectul urmareste:

- 1 ambulatoriu reabilitat, refunctionalizat pana la finalul proiectului;

- Crearea a unui nou serviciu medical in cadrul ambulatoriului;

- Cresterea eficientei energetice a cladirii reabilitate cu 30 - 50%;

- Acces crescut la unitatea medicala reabilitata si modernizata cu 10%;

- Scaderea cu 6% a numarului de pacienti redirectionati catre spitalul de specialitate pentru internare din cauza lipsei de mijloace de investigatie moderne;

- Scaderea cu 15% a numarului persoanelor redirectionate catre alte unitati sanitare.

     
Tag-uri: spital, Iasi, CJ
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii