ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
09-08-2012, ora 10:16

La doua saptamani de la startul expeditiei pe Dunare, doi ieseni au parcurs deja 1000 de km din cursul navigabil

Articol de Anca Gabriela Cretu

Ieri, 8 august, echipa compusa din decanul Facultatii de Educatie Fizica si Sport (FAFS) din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) Iasi, conf. univ. Marin Chirazi, si masterandul Alin Vorniceanu au atins “borna” de 1000 de kilometri din parcursul total al cursei cu caiacul pornite pe Dunare. Luni, 6 august, cei doi ieseni au trecut de capitala Ungariei, Budapesta.

Decanul FEFS si studentul sau, au declarat pe 24 iulie ca vor sa parcurga cu caiacul Europa pe cursul Dunarii, pe o distanta de 2800 km, pornind din Ulm, Germania si sfarsind la Marea Neagra, pe bratul Sf. Gheorghe.

Proiectul face parte din programul ”Iasi - oras european al sportului 2012” si este finantat de Primaria Municipiului Iasi cu suma de 4.000 lei.

Pe langa faptul ca proiectul isi doreste stabilirea unui nou record national, acela de a parcurge distanta in doar 30 de zile, acesta are si un scop stiintific, si anume stabilirea evolutiei unor parametri somatici, fiziologici si psihologici ai organismului, pe durata parcurgerii intregii distante pe Dunare.

Actiunea celor doi ieseni este una de anvergura, care promoveaza Iasiul atat din punct de vedere sportiv, cat si din punct de vedere academic, data fiind dimensiunea stiintifica a proiectului.

     
Tag-uri: caiac, Dunare, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii