ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

ECONOMIC
30-03-2011, ora 13:38

La ce banci din Iasi gasim cele mai avantajoase credite imobiliare

Articol de Alexandra Stefanescu, Victor Ilie

Leul devine tot mai puternic in raport cu euro sau dolarul care continua sa se deprecieze, asa incat tot mai multe persoane il prefera ca moneda de schimb. In aceste conditii, tot mai multi vanzatori prefera sa-si fixeze pretul locuintelor in lei si nu in euro. In aceste cazuri, cel mai potrivit este un credit ipotecar tot in lei, pentru a nu pierde diferenta din schimbul valutar. Sa vedem, in consecinta, care sunt cele mai avantajoase credite pentru locuinta oferite de cele mai importante banci cu filiale in Iasi.

Am luat exemplul unui beneficiar de credit prin programul guvernamental de finantare “ Prima casa ” , cu un venit mediu lunar de aproximativ 1. 000 de lei. Unele banci nu acorda un astfel de credit ipotecar pentru un astfel de venit net si impun contractual aducerea unui coimprumutat. In acest caz am urmarit doua situatii, in care unul dintre coplatnici are un venit de 1. 500 de lei si, respectiv, 1. 000. Am luat exemplele unor persoane (sau familii) cu un venit net lunar cumulat de 2000 sau 2. 500 de lei fara a avea alte credite sau carduri de credit. Astfel, am mers la sucursalele mai multor banci pentru a afla care este cel mai avantajos credit obtinut prin programul “ Prima casa” .

Dupa ce am analizat conditiile de creditare oferite de zece dintre cele mai importante banci, am ajuns la concluzia ca fiecare banca are propriile avantaje, legate de valoarea creditului ce se poate obtine, costurile sau alte facilitati.

BRD ofera cel mai mare credit

De exemplu, daca doriti sa obtineti un credit cat mai mare, atunci puteti alege BRD Societe Generale de unde puteti lua un credit cu o valoare de 57. 000 de euro. Acestia nu acorda credite in lei, dar acorda aceasta suma pentru un venit cumulat de 20. 000 de lei la care pot participa cel mult trei persoane care sa nu aiba relatii de rudenie. Acestia acorda imprumuturi pentru venituri minime cumulate de 16. 000 de lei. BRD, pentru un astfel de credit, propune o dobinda anuala de 3, 697%. Prin urmare, debitorul va inapoi, peste 30 de ani, perioada contractuala, o suma de doua ori mai mare.

In functie de preferintele la cuantumul ratelor lunare, acestea pot fi egale sau descrescatoare. Creditele rambursabile cu rate descrescatoare au o dobinda mai mica, de regula, dar sumele acordate de banci sunt si mai mici. La Reiffeisen Bank, pentru un venit net lunar de 2. 000 de lei cumulat de doi cobeneficiari, pentru un sistem de rate egale, poate intra in contul debitorului o suma de 10. 780 de euro. Daca tinerii care vor sa se mute in casa noua opteaza pentru un sistem de rate egale pe aceeasi perioada maxima de 30 de ani, suma totala rambursata fiind de 13. 900 de euro.

In functie de tipul contractului semnat, care variaza de la o institutie bancara, la alta, coimprumutatii pot deveni coproprietari la finalul perioadei contractuale. Pentru a preveni conflictele de orice natura unele banci impun debitorului ca persoana care vine sa sprijine cumularea veniturilor penru acordarea creditului sa fie afin sau ruda de pina la gradul al III – lea. BRD, ING sau BCR nu impun aceste restrictii, dar au un minim de venit cerut ceva mai ridicat decit celelalte institutii bancare care, unele dintre ele, nu au nici o restrictie in acest sens.

Conditiile de creditare oferite de fiecare banca in parte

ING Bank

ING Bank nu s-a inscris in nici o editie a programului guvernamental “ Prima casa” . Acestia au propriul proiect denumit “ ING de Casa Noua” , sistem de credite imobiliare care are aceleasi caracteristici ca si cel guvernamental doar ca fondurile nu vin de la stat, ci, in totalitate din fondurile proprii.

Raiffeisen Bank

La Raiffesen Bank, suma maxima ce poate fi obtinuta de aceasta persoana este de aproximativ 14. 000 de euro, cu o rata lunara de 83 de euro, cu rate fixe, credit ce trebuie sa fie rambursat in 30 de ani, potrivit precontractului de finantare. Dobanda totala rambursata pentru un credit de aproximativ 20. 000 de euro este de 30. 000 de euro.

BCR

De la BCR, cei cu un salariu net de 2. 000 de lei pot obtine un credit de 20. 000 de euro pe care sa-i ramburseze in 30 de ani, plus dobinda, dar suma ramursata bancii va fi de 40. 645 de euro. Dobanda este fixa in primii 3 ani sau 5 ani, adica de 8%, si apoi variabila in functie de cursul valutar si de moneda de referinta pentru creditul solicitat. Rata lunara este, astfel, de aproape 110 euro.

Banca Transilvania

Banca Transilvania inca mai detine fonduri pentru programul “ Prima casa” . Astfel in cazul unei persoane cu un venit lunar net de 2. 500 de lei poate obtine un credit de 46. 500 lei pe care sa-i ramburseze in 30 de ani. In acest caz rata va fi de 256 euro/ luna. Pentru acest credit se plateste un comison de acordare de 2% si un comision lunar de administrare de 0, 1%.

Unicredit Tiriac Bank

Unicredit Tiriac Bank nu mai dispune de fonduri pentru “ Prima casa ” . In cazul unui credit ipotecar persoana care solicita imprumutul trebuie sa urmeze o serie de pasi ce presupun obtinerea unei preaprobari financiare, apoi valoarea imobiliara, inscrierea garantiei la fond, costurile pe care le presupune evaluarea imobilului. Daca este vorba de un apartament trebuie achitata suma de 350 de RON plus TVA iar daca este vorba de o casa, 450 RON plus TVA. Dobanda pe trei luni de zile va fi blocata in contul solicitantului ca gaj pe langa garantiile care sunt constituite la fond. Este considerata ipoteca de grad 1 in favoarea fondului si in favoarea Unicredit Tiriac Bank ipoteca de rang 2 . In cazul solicitarii unui credit sub 60. 000 de euro avansul este de 5 %, daca luati un credit de peste 60. 000 de euro avansul este de 3000 de euro plus diferenta intre pretul de achizitie si 60. 000, adica daca pretul de achizitie e de 65. 000 de euro si avansul va fi de 3000 de euro la care se mai adauga 5000 de euro. In primii cinci ani imobilulul achizitionat nu poate fi scos la vanzare . Pentru un imobil de 48. 000 de euro, avansul trebuie sa fie de 2. 250 de euro . Banca ofera 95% din valoare evaluata a imobilului la care se mai adauga 5% veniti din partea solicitantului. Daca imobilul este 48. 000 de euro, banca poate sa ofere un imprumut de 45. 600. Perioada de rambursare este de pana la 30 de ani. In principiu dobanda este de 5, 01% compusa din 1, 01 % Euribor la trei luni la “ Prima casa” , pentru celelate tipuri de produse la 6 luni si 4% marja bancii care ramane fixa, reprezentand rata dobanzii. Aici se mai adauga comisionul lunar care este de 0, 49 % pe an, mai exact 0, 04% pe luna.

CEC Bank

CEC Bank nu mai dispune de fonduri pentru programul “ Prima casa” insa prezinta o alta oferta de credit ipotecar care se acorda aproximativ in aceleasi conditii ca si „ Prima casa” . Acest produs va intra in vigoare de la 4 aprilie. Fie ca este vorba de case sau apartamente, valoarea maxima a creditului este de 100. 000 de euro, avansul minim 10%, 35 de ani durata maxima de creditare si se pune ipoteca de rang 1, deci este un credit acordat in conditii similare celui de la “ Prima casa” . Comisionul pe care cel care solicita un credit trebuia sa-l transfere catre fondul de garantare o data pe an, mai exact valoarea de 0, 49%, se transforma intr-un comision lunar care este de 0, 04 %. In cazul unui venit de 2. 500 de lei lunar, CEC Bank poate oferi un credit de 1. 200. 00 lei.

Garanti Bank

Diferenta intre “ Prima casa ” si creditul imobiliar o face atat dobanda care este ceva mai mare cat si avansul. La “ Prima casa” avansul este de 5 % iar in cazul unui credit imobiliar avansul este de 15 %. Pentru un imobil in valoare de 40. 000 de euro, persoana care solicita un credit la Garanti Bank trebuie sa achite 6000 de euro iar diferenta de 34. 000 de euro o suporta banca. In cazul unui venit cumulat de 2. 500 lei ar fi o rata de 254 de euro la suma de 34. 000 pe o perioada de 30 de ani.

Carpatica

Carpatica credite atat in lei cat si in euro pe o perioada de maxim 35 de ani. Suma minima ce poate fi imprumutata este de 5000 de euro. Avansul minim este de 15% din valoarea investitiei, fiind acceptate totodata si venituri salariale obtinute in strainatate. La un imprumut de 50. 000 de euro pe 360 luni, la o dobanda variabila calculata Euribor 6M+6, 00%+ comision de administrare de 0, 03%/ luna, rata lunara este de 355, 17 euro iar valoarea totala platibila este de 126. 071, 77 euro, D. A. E. =7, 85 %.

Piraeus Bank

Pentru o locuinta de pana la 60. 000 de euro. Persoanele care solicita creditul la Piraeus Bank nu trebuie sa mai aiba un credit ipotecar in derulare si nici lipsa unei locuinte in proprietate peronala. Venitul minim trebuie sa fie de 300 euro. Valoarea imprumutului poate fi cuprinsa intre 5000 auro si 57. 000 de euro.

Bancile care au aderat la programul " Prima casa" nu s-au intrecut in a oferi dobanzi cu mult mai avantajoase decat cele impuse prin lege. Mai mult, majoritatea institutiilor de credit au ales sa utilizeze chiar conditiile maximale, adica 4% peste dobanda medie EURIBOR la trei luni in cazul creditelor in moneda europeana si 2, 5% peste dobanda medie ROBOR la trei luni pentru creditele in moneda locala.

5 banci din 10 au epuizat plafoanele in cadrul programului guvernamental ” Prima casa 3”

Raiffeisen Bank, Garanti Bank, Unicredit Tiriac Bank, OTP Bank, CEC Bank si au consumat sumele alocate de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM). Pana in luna martie au fost acordate garantii in valoare de 101 milioane de euro. Aceste institutii de credit au consumat 17, 5% din garantiile statului in cadrul programului „ Prima casa” pentru anul 2011, respectiv 35 de milioane de euro.

Pe de alta parte, BCR si BRD, cele mai importante banci in functie de creditele acordate in cadrul programului guverna¬ mental, care detin aproape jumatate din plafonul alocat de Fondul de Garantare pen¬ tru acest an, au anuntat ca sunt in linie dreapta pentru a epuiza toate garantiile primite. BRD mai are la dispozitie un plafon de doar 4 milioane de euro pentru creditele prin „ Prima casa” , dintr-un total de 32 de milioane de euro, iar banca estimeaza ca pana la finalul lunii martie acest plafon va fi epuizat.

Banca Romaneasca, a patra banca in functie de plafonul atribuit de catre FNGCIMM in cadrul programului guver¬ namental, editia 2011, a consumat, pana in prezent, 5 milioane de euro din totalul garantiilor acordate, de 21 de milioane de euro.

Potrivit datelor guvernului, pana in luna martie au fost acordate garantii in valoare de 101 milioane de euro in cadrul programului „ Prima casa” , din care 51% au fost destinate apartamentelor de doua camere.

Potrivit datelor FNGCIMM, aproape o treime din creditele acordate prin programul „ Prima casa” au fost contractate de persoane din Bucuresti, Capitala fiind urmata de judetele Cluj, Timis, Ilfov, Constanta, Iasi, Brasov si Dolj.

" Vom dubla numarul beneficiarilor prin dublarea plafonului actual al garanţiilor, se deblocheaza garantiile acordate de stat. Daca bancile accepta aceasta varianta, vor mai fi inca 1, 5 mld. euro in sistem. Bancile sa suporte 50% din garantie si statul 50%. La 1, 5 mld. euro garantii se pot adauga inca 1, 5 mld. euro " , a declarat prim-ministrul Emil Boc dupa o intalnire avuta la Ministerul Finantelor cu reprezentantii bancilor comerciale.

Topul Bancilor dupa sumele alocate

Bancile care acorda credite pentru achizitionarea si construirea de locuinte prin programul Prima casa in 2011 sunt:

BCR - cu un plafon de 64. 000. 000 euro,

BRD - 32. 000. 000 euro,

Raiffeisen Bank - 25. 000. 000 euro,

Banca Romaneasca - 21. 000. 000 euro,

Alpha Bank - 18. 000. 000 euro,

Banca Millenium - 6. 500. 000 euro,

Banca Transilvania - 6. 000. 000 euro,

CEC Bank - 6. 000. 000 euro,

Bancpost - 4. 200. 000 euro,

Piraeus Bank - 2. 000. 000 euro,

Banca Comerciala Intesa Sanpaolo - 4. 000. 000 euro,

Unicredit Tiriac - 2. 000. 000 euro,

Emporiki Bank - 2. 500. 000 euro,

OTP Bank - 2. 000. 000 euro,

Garanti Bank - 1. 000. 000 euro,

Credit Europe Bank - 1. 500. 000 euro,

Bank Leumi Romania - 1. 000. 000 euro,

BCC - Banca Comerciala Carpatica - 500. 000 euro,

ATE Bank Romania - 500. 000 euro,

RIB - Romanian International Bank - 200. 000 euro,

Volksbank - 100. 000 euro.

Despre programul “ Prima casa”

Programul Prima casa a fost aprobat in vara lui 2009, prin Ordonanta de urgenta nr. 60/2009 si i s-au adus modificari atat la inceputul lui 2010 (cand s-a transformat in Prima casa 2), cat si la inceputul lui 2011 (cand a aparut Prima casa 3).

In total, din iulie 2009 si pana la sfarsitul lui 2010, 33. 480 de beneficiari si-au cumparat sau construit locuinte prin Prima casa. Din acestia, doar circa 250 s-au incumetat sa construiasca locuinte de la 0. Majoritatea au ales calea usoara, de a cumpara locuinte vechi, de pe piata libera.

Valoarea medie a unei garantii a fost de 41. 200 euro. Cei mai multi beneficiari ai programului au ales apartamente de doua camere (50, 8% din total). Pe locul doi s-au situat cei care au au optat pentru apartamente de trei camere (25, 41%), aproape la egalitate cu locul trei, cei care au ales garsonierele (23, 79%), conform datelor publicate de Guvern.

In 2009 si 2010, cumulat, s-au acordat garantii de stat in valoare totala de 1, 3591 miliarde de euro. Pentru 2011, Guvernul a alocat doar 200 milioane de euro.

Ponderea pe regiuni:

1. 30, 5% Municipiul Bucuresti

2. 7, 67 % judetul Cluj

3. 5, 48 % Judetul Timis

4. 4, 75 % Ilfov

5. 3% - 4% fiecare judetele Constanta, Brasov, Sibiu si Iasi.

Foto: ziare-pe-net. ro, realitatea. net, financiarul. com, adevarul. es, comunicatmedia. ro, dcnews. ro

     
Tag-uri:

Leul devine tot mai puternic in raport cu euro sau dolarul care continua sa se deprecieze, asa incat tot mai multe persoane il prefera ca moneda de schimb. In aceste conditii,   tot mai multi vanzatori prefera sa-si fixeze pretul locuintelor in lei si nu in euro. In aceste cazuri, cel mai potrivit este un credit ipotecar tot in lei, pentru a nu pierde diferenta din schimbul valutar. Sa vedem, in consecinta, care sunt cele mai avantajoase credite pentru locuinta oferite de cele mai importante banci cu filiale in Iasi.

 

, Am luat exemplul unui beneficiar de credit prin programul guvernamental de finantare “ Prima casa ” , cu un venit mediu lunar de aproximativ 1. 000 de lei. Unele banci nu acorda un astfel de credit ipotecar pentru un astfel de venit net si impun contractual aducerea unui coimprumutat. In acest caz am urmarit doua situatii, in care unul dintre coplatnici are un venit de 1. 500 de lei si, respectiv, 1. 000. Am luat exemplele unor persoane (sau familii) cu un venit net lunar cumulat de 2000 sau 2. 500 de lei fara a avea alte credite sau carduri de credit. Astfel, am mers la sucursalele mai multor banci pentru a afla care este cel mai avantajos credit obtinut prin programul “ Prima casa” .

Dupa ce am analizat conditiile de creditare oferite de zece dintre cele mai importante banci, am ajuns la concluzia ca fiecare banca are propriile avantaje, legate de valoarea creditului ce se poate obtine, costurile sau alte facilitati.

BRD ofera cel mai mare credit

De exemplu, daca doriti sa obtineti un credit cat mai mare, atunci puteti alege BRD Societe Generale de unde puteti lua un credit cu o valoare  de  57. 000 de euro. Acestia nu acorda credite in lei, dar acorda aceasta suma pentru un venit cumulat de 20. 000 de lei la care pot participa cel mult trei persoane care sa nu aiba relatii de rudenie. Acestia acorda imprumuturi pentru venituri minime cumulate de 16. 000 de lei. BRD, pentru un astfel de credit, propune o dobinda anuala de 3, 697%. Prin urmare, debitorul va inapoi, peste 30 de ani, perioada contractuala, o suma de doua ori mai mare.

In functie de preferintele la cuantumul ratelor lunare, acestea pot fi egale sau descrescatoare. Creditele rambursabile cu rate descrescatoare au o dobinda mai mica, de regula, dar sumele acordate de banci sunt si mai mici. La Reiffeisen Bank, pentru un venit net lunar de 2. 000 de lei cumulat de doi cobeneficiari, pentru un sistem de rate egale, poate intra in contul debitorului o suma de 10. 780 de euro. Daca tinerii care vor sa se mute in casa noua opteaza pentru un sistem de rate egale pe aceeasi perioada maxima de 30 de ani, suma totala rambursata fiind de 13. 900 de euro.

In functie de tipul contractului semnat, care variaza de la o institutie bancara, la alta, coimprumutatii pot deveni coproprietari la finalul perioadei contractuale. Pentru a preveni conflictele de orice natura unele banci impun debitorului ca persoana care vine sa sprijine cumularea veniturilor penru acordarea creditului sa fie afin sau ruda de " title="Stiri despre Am luat exemplul unui beneficiar de credit prin programul guvernamental de finantare “ Prima casa ” , cu un venit mediu lunar de aproximativ 1. 000 de lei. Unele banci nu acorda un astfel de credit ipotecar pentru un astfel de venit net si impun contractual aducerea unui coimprumutat. In acest caz am urmarit doua situatii, in care unul dintre coplatnici are un venit de 1. 500 de lei si, respectiv, 1. 000. Am luat exemplele unor persoane (sau familii) cu un venit net lunar cumulat de 2000 sau 2. 500 de lei fara a avea alte credite sau carduri de credit. Astfel, am mers la sucursalele mai multor banci pentru a afla care este cel mai avantajos credit obtinut prin programul “ Prima casa” .

Dupa ce am analizat conditiile de creditare oferite de zece dintre cele mai importante banci, am ajuns la concluzia ca fiecare banca are propriile avantaje, legate de valoarea creditului ce se poate obtine, costurile sau alte facilitati.

BRD ofera cel mai mare credit

De exemplu, daca doriti sa obtineti un credit cat mai mare, atunci puteti alege BRD Societe Generale de unde puteti lua un credit cu o valoare  de  57. 000 de euro. Acestia nu acorda credite in lei, dar acorda aceasta suma pentru un venit cumulat de 20. 000 de lei la care pot participa cel mult trei persoane care sa nu aiba relatii de rudenie. Acestia acorda imprumuturi pentru venituri minime cumulate de 16. 000 de lei. BRD, pentru un astfel de credit, propune o dobinda anuala de 3, 697%. Prin urmare, debitorul va inapoi, peste 30 de ani, perioada contractuala, o suma de doua ori mai mare.

In functie de preferintele la cuantumul ratelor lunare, acestea pot fi egale sau descrescatoare. Creditele rambursabile cu rate descrescatoare au o dobinda mai mica, de regula, dar sumele acordate de banci sunt si mai mici. La Reiffeisen Bank, pentru un venit net lunar de 2. 000 de lei cumulat de doi cobeneficiari, pentru un sistem de rate egale, poate intra in contul debitorului o suma de 10. 780 de euro. Daca tinerii care vor sa se mute in casa noua opteaza pentru un sistem de rate egale pe aceeasi perioada maxima de 30 de ani, suma totala rambursata fiind de 13. 900 de euro.

In functie de tipul contractului semnat, care variaza de la o institutie bancara, la alta, coimprumutatii pot deveni coproprietari la finalul perioadei contractuale. Pentru a preveni conflictele de orice natura unele banci impun debitorului ca persoana care vine sa sprijine cumularea veniturilor penru acordarea creditului sa fie afin sau ruda de ">Am luat exemplul unui beneficiar de credit prin programul guvernamental de finantare “ Prima casa ” , cu un venit mediu lunar de aproximativ 1. 000 de lei. Unele banci nu acorda un astfel de credit ipotecar pentru un astfel de venit net si impun contractual aducerea unui coimprumutat. In acest caz am urmarit doua situatii, in care unul dintre coplatnici are un venit de 1. 500 de lei si, respectiv, 1. 000. Am luat exemplele unor persoane (sau familii) cu un venit net lunar cumulat de 2000 sau 2. 500 de lei fara a avea alte credite sau carduri de credit. Astfel, am mers la sucursalele mai multor banci pentru a afla care este cel mai avantajos credit obtinut prin programul “ Prima casa” .

Dupa ce am analizat conditiile de creditare oferite de zece dintre cele mai importante banci, am ajuns la concluzia ca fiecare banca are propriile avantaje, legate de valoarea creditului ce se poate obtine, costurile sau alte facilitati.

BRD ofera cel mai mare credit

De exemplu, daca doriti sa obtineti un credit cat mai mare, atunci puteti alege BRD Societe Generale de unde puteti lua un credit cu o valoare  de  57. 000 de euro. Acestia nu acorda credite in lei, dar acorda aceasta suma pentru un venit cumulat de 20. 000 de lei la care pot participa cel mult trei persoane care sa nu aiba relatii de rudenie. Acestia acorda imprumuturi pentru venituri minime cumulate de 16. 000 de lei. BRD, pentru un astfel de credit, propune o dobinda anuala de 3, 697%. Prin urmare, debitorul va inapoi, peste 30 de ani, perioada contractuala, o suma de doua ori mai mare.

In functie de preferintele la cuantumul ratelor lunare, acestea pot fi egale sau descrescatoare. Creditele rambursabile cu rate descrescatoare au o dobinda mai mica, de regula, dar sumele acordate de banci sunt si mai mici. La Reiffeisen Bank, pentru un venit net lunar de 2. 000 de lei cumulat de doi cobeneficiari, pentru un sistem de rate egale, poate intra in contul debitorului o suma de 10. 780 de euro. Daca tinerii care vor sa se mute in casa noua opteaza pentru un sistem de rate egale pe aceeasi perioada maxima de 30 de ani, suma totala rambursata fiind de 13. 900 de euro.

In functie de tipul contractului semnat, care variaza de la o institutie bancara, la alta, coimprumutatii pot deveni coproprietari la finalul perioadei contractuale. Pentru a preveni conflictele de orice natura unele banci impun debitorului ca persoana care vine sa sprijine cumularea veniturilor penru acordarea creditului sa fie afin sau ruda de , pina la gradul al III – lea. BRD, ING sau BCR nu impun aceste restrictii, dar au un minim de venit cerut ceva mai ridicat decit celelalte institutii bancare care, unele dintre ele, nu au nici o restrictie in acest sens.

Conditiile de creditare oferite de fiecare banca in parte

ING Bank

ING Bank nu s-a inscris in nici o editie a programului guvernamental “ Prima casa” . Acestia au propriul proiect denumit “ ING de Casa Noua” , sistem de credite imobiliare care are aceleasi caracteristici ca si cel guvernamental doar ca fondurile nu vin de la stat, ci, in totalitate din fondurile proprii.

Raiffeisen Bank

La Raiffesen Bank, suma maxima ce poate fi obtinuta de aceasta persoana este de aproximativ 14. 000 de euro, cu o rata lunara de 83 de euro, cu rate fixe, credit ce trebuie sa fie rambursat in 30 de ani, potrivit precontractului de finantare. Dobanda totala rambursata pentru un credit de aproximativ 20. 000 de euro este de 30. 000 de euro.

BCR

De la BCR, cei cu un salariu net de 2. 000 de lei pot obtine un credit de 20. 000 de euro pe care sa-i ramburseze in 30 de ani, plus dobinda,   dar suma ramursata bancii va fi de 40. 645 de euro.   Dobanda este fixa in primii 3 ani sau 5 ani, adica de 8%, si apoi variabila in functie de cursul valutar si de moneda de referinta pentru creditul solicitat. Rata lunara este, astfel, de aproape 110 euro.

Banca Transilvania

Banca Transilvania inca mai detine fonduri pentru programul “ Prima casa” . Astfel in cazul unei persoane cu un venit lunar net de 2. 500 de lei poate   obtine un credit de 46. 500 lei pe care sa-i ramburseze in 30 de ani. In acest caz rata va fi de 256 euro/ luna. Pentru acest credit se plateste un comison de acordare de 2% si un comision lunar de administrare de 0, 1%.

Unicredit Tiriac Bank

Unicredit Tiriac Bank nu mai dispune de fonduri pentru “ Prima casa ” . In cazul unui credit ipotecar persoana care solicita imprumutul trebuie sa urmeze o serie de pasi ce presupun obtinerea unei preaprobari financiare, apoi valoarea imobiliara,   inscrierea garantiei la fond" title="Stiri despre pina la gradul al III – lea. BRD, ING sau BCR nu impun aceste restrictii, dar au un minim de venit cerut ceva mai ridicat decit celelalte institutii bancare care, unele dintre ele, nu au nici o restrictie in acest sens.

Conditiile de creditare oferite de fiecare banca in parte

ING Bank

ING Bank nu s-a inscris in nici o editie a programului guvernamental “ Prima casa” . Acestia au propriul proiect denumit “ ING de Casa Noua” , sistem de credite imobiliare care are aceleasi caracteristici ca si cel guvernamental doar ca fondurile nu vin de la stat, ci, in totalitate din fondurile proprii.

Raiffeisen Bank

La Raiffesen Bank, suma maxima ce poate fi obtinuta de aceasta persoana este de aproximativ 14. 000 de euro, cu o rata lunara de 83 de euro, cu rate fixe, credit ce trebuie sa fie rambursat in 30 de ani, potrivit precontractului de finantare. Dobanda totala rambursata pentru un credit de aproximativ 20. 000 de euro este de 30. 000 de euro.

BCR

De la BCR, cei cu un salariu net de 2. 000 de lei pot obtine un credit de 20. 000 de euro pe care sa-i ramburseze in 30 de ani, plus dobinda,   dar suma ramursata bancii va fi de 40. 645 de euro.   Dobanda este fixa in primii 3 ani sau 5 ani, adica de 8%, si apoi variabila in functie de cursul valutar si de moneda de referinta pentru creditul solicitat. Rata lunara este, astfel, de aproape 110 euro.

Banca Transilvania

Banca Transilvania inca mai detine fonduri pentru programul “ Prima casa” . Astfel in cazul unei persoane cu un venit lunar net de 2. 500 de lei poate   obtine un credit de 46. 500 lei pe care sa-i ramburseze in 30 de ani. In acest caz rata va fi de 256 euro/ luna. Pentru acest credit se plateste un comison de acordare de 2% si un comision lunar de administrare de 0, 1%.

Unicredit Tiriac Bank

Unicredit Tiriac Bank nu mai dispune de fonduri pentru “ Prima casa ” . In cazul unui credit ipotecar persoana care solicita imprumutul trebuie sa urmeze o serie de pasi ce presupun obtinerea unei preaprobari financiare, apoi valoarea imobiliara,   inscrierea garantiei la fond">pina la gradul al III – lea. BRD, ING sau BCR nu impun aceste restrictii, dar au un minim de venit cerut ceva mai ridicat decit celelalte institutii bancare care, unele dintre ele, nu au nici o restrictie in acest sens.

Conditiile de creditare oferite de fiecare banca in parte

ING Bank

ING Bank nu s-a inscris in nici o editie a programului guvernamental “ Prima casa” . Acestia au propriul proiect denumit “ ING de Casa Noua” , sistem de credite imobiliare care are aceleasi caracteristici ca si cel guvernamental doar ca fondurile nu vin de la stat, ci, in totalitate din fondurile proprii.

Raiffeisen Bank

La Raiffesen Bank, suma maxima ce poate fi obtinuta de aceasta persoana este de aproximativ 14. 000 de euro, cu o rata lunara de 83 de euro, cu rate fixe, credit ce trebuie sa fie rambursat in 30 de ani, potrivit precontractului de finantare. Dobanda totala rambursata pentru un credit de aproximativ 20. 000 de euro este de 30. 000 de euro.

BCR

De la BCR, cei cu un salariu net de 2. 000 de lei pot obtine un credit de 20. 000 de euro pe care sa-i ramburseze in 30 de ani, plus dobinda,   dar suma ramursata bancii va fi de 40. 645 de euro.   Dobanda este fixa in primii 3 ani sau 5 ani, adica de 8%, si apoi variabila in functie de cursul valutar si de moneda de referinta pentru creditul solicitat. Rata lunara este, astfel, de aproape 110 euro.

Banca Transilvania

Banca Transilvania inca mai detine fonduri pentru programul “ Prima casa” . Astfel in cazul unei persoane cu un venit lunar net de 2. 500 de lei poate   obtine un credit de 46. 500 lei pe care sa-i ramburseze in 30 de ani. In acest caz rata va fi de 256 euro/ luna. Pentru acest credit se plateste un comison de acordare de 2% si un comision lunar de administrare de 0, 1%.

Unicredit Tiriac Bank

Unicredit Tiriac Bank nu mai dispune de fonduri pentru “ Prima casa ” . In cazul unui credit ipotecar persoana care solicita imprumutul trebuie sa urmeze o serie de pasi ce presupun obtinerea unei preaprobari financiare, apoi valoarea imobiliara,   inscrierea garantiei la fond, , costurile pe care le presupune evaluarea imobilului. Daca este vorba de un apartament trebuie achitata suma de 350 de RON plus TVA iar daca este vorba de o casa, 450 RON plus TVA. Dobanda pe trei luni de zile va fi blocata in contul solicitantului ca gaj pe langa garantiile care sunt constituite la fond. Este considerata ipoteca de grad 1 in favoarea fondului si in favoarea Unicredit Tiriac Bank ipoteca de rang 2 . In cazul solicitarii unui credit sub 60. 000 de euro avansul este de 5 %, daca luati un credit de peste 60. 000 de euro avansul este de 3000 de euro plus diferenta intre pretul de achizitie si 60. 000, adica daca pretul de achizitie e de 65. 000 de euro si avansul va fi de 3000 de euro la care se mai adauga 5000 de euro. In primii cinci ani imobilulul achizitionat nu poate fi scos la vanzare . Pentru un imobil de 48. 000 de euro, avansul trebuie sa fie de 2. 250 de euro . Banca ofera   95% din valoare evaluata a imobilului la care se mai adauga 5% veniti din partea solicitantului. Daca imobilul este 48. 000 de euro, banca poate sa ofere un imprumut de 45. 600. Perioada de rambursare este de pana la 30 de ani. In principiu dobanda este de 5, 01% compusa din 1, 01 % Euribor la trei luni la “ Prima casa” , pentru celelate tipuri de produse la 6 luni si 4% marja bancii care ramane fixa, reprezentand rata dobanzii. Aici se mai adauga comisionul lunar care este de 0, 49 % pe an, mai exact   0, 04% pe luna.

CEC Bank 

CEC Bank nu mai dispune de fonduri pentru programul “ Prima casa” insa prezinta o alta oferta de credit ipotecar care se acorda aproximativ in aceleasi conditii ca si „ Prima casa” . Acest produs va intra in vigoare de la 4 aprilie. Fie ca este vorba de case sau apartamente, valoarea maxima a creditului este de 100. 000 de euro, avansul minim 10%, 35 de ani durata maxima de creditare si se pune ipoteca de rang 1, deci este un credit acordat in conditii similare celui de  la “ Prima casa” . Comisionul pe care cel care solicita un credit trebuia sa-l transfere catre fondul de garantare o data pe an, mai exact valoarea de 0, 49%, se transforma intr-un comision lunar care este de 0, 04 %. In cazul unui venit de 2. 500 de lei lunar, CEC Bank poate oferi un credit de 1. 200. 00 lei.

Garanti Bank

Diferenta intre “ Prima casa ” si creditul imobiliar o face atat dobanda care este ceva mai mare cat si avansul. La “ Prima casa” avansul este de 5 % iar in cazul unui credit imobiliar avansul este de 15 %. Pentru un imobil in valoare de 40. 000 de euro, persoana care solicita un credit la Garanti Bank trebuie sa achite 6000 de euro iar diferenta de 34. 000 de euro o suporta banca. In cazul unui venit cumulat de 2. 500 lei ar fi o rata de 254 de euro la suma de 34. 000 pe o perioada de 30 de ani.

Carpatica" title="Stiri despre , costurile pe care le presupune evaluarea imobilului. Daca este vorba de un apartament trebuie achitata suma de 350 de RON plus TVA iar daca este vorba de o casa, 450 RON plus TVA. Dobanda pe trei luni de zile va fi blocata in contul solicitantului ca gaj pe langa garantiile care sunt constituite la fond. Este considerata ipoteca de grad 1 in favoarea fondului si in favoarea Unicredit Tiriac Bank ipoteca de rang 2 . In cazul solicitarii unui credit sub 60. 000 de euro avansul este de 5 %, daca luati un credit de peste 60. 000 de euro avansul este de 3000 de euro plus diferenta intre pretul de achizitie si 60. 000, adica daca pretul de achizitie e de 65. 000 de euro si avansul va fi de 3000 de euro la care se mai adauga 5000 de euro. In primii cinci ani imobilulul achizitionat nu poate fi scos la vanzare . Pentru un imobil de 48. 000 de euro, avansul trebuie sa fie de 2. 250 de euro . Banca ofera   95% din valoare evaluata a imobilului la care se mai adauga 5% veniti din partea solicitantului. Daca imobilul este 48. 000 de euro, banca poate sa ofere un imprumut de 45. 600. Perioada de rambursare este de pana la 30 de ani. In principiu dobanda este de 5, 01% compusa din 1, 01 % Euribor la trei luni la “ Prima casa” , pentru celelate tipuri de produse la 6 luni si 4% marja bancii care ramane fixa, reprezentand rata dobanzii. Aici se mai adauga comisionul lunar care este de 0, 49 % pe an, mai exact   0, 04% pe luna.

CEC Bank 

CEC Bank nu mai dispune de fonduri pentru programul “ Prima casa” insa prezinta o alta oferta de credit ipotecar care se acorda aproximativ in aceleasi conditii ca si „ Prima casa” . Acest produs va intra in vigoare de la 4 aprilie. Fie ca este vorba de case sau apartamente, valoarea maxima a creditului este de 100. 000 de euro, avansul minim 10%, 35 de ani durata maxima de creditare si se pune ipoteca de rang 1, deci este un credit acordat in conditii similare celui de  la “ Prima casa” . Comisionul pe care cel care solicita un credit trebuia sa-l transfere catre fondul de garantare o data pe an, mai exact valoarea de 0, 49%, se transforma intr-un comision lunar care este de 0, 04 %. In cazul unui venit de 2. 500 de lei lunar, CEC Bank poate oferi un credit de 1. 200. 00 lei.

Garanti Bank

Diferenta intre “ Prima casa ” si creditul imobiliar o face atat dobanda care este ceva mai mare cat si avansul. La “ Prima casa” avansul este de 5 % iar in cazul unui credit imobiliar avansul este de 15 %. Pentru un imobil in valoare de 40. 000 de euro, persoana care solicita un credit la Garanti Bank trebuie sa achite 6000 de euro iar diferenta de 34. 000 de euro o suporta banca. In cazul unui venit cumulat de 2. 500 lei ar fi o rata de 254 de euro la suma de 34. 000 pe o perioada de 30 de ani.

Carpatica">, costurile pe care le presupune evaluarea imobilului. Daca este vorba de un apartament trebuie achitata suma de 350 de RON plus TVA iar daca este vorba de o casa, 450 RON plus TVA. Dobanda pe trei luni de zile va fi blocata in contul solicitantului ca gaj pe langa garantiile care sunt constituite la fond. Este considerata ipoteca de grad 1 in favoarea fondului si in favoarea Unicredit Tiriac Bank ipoteca de rang 2 . In cazul solicitarii unui credit sub 60. 000 de euro avansul este de 5 %, daca luati un credit de peste 60. 000 de euro avansul este de 3000 de euro plus diferenta intre pretul de achizitie si 60. 000, adica daca pretul de achizitie e de 65. 000 de euro si avansul va fi de 3000 de euro la care se mai adauga 5000 de euro. In primii cinci ani imobilulul achizitionat nu poate fi scos la vanzare . Pentru un imobil de 48. 000 de euro, avansul trebuie sa fie de 2. 250 de euro . Banca ofera   95% din valoare evaluata a imobilului la care se mai adauga 5% veniti din partea solicitantului. Daca imobilul este 48. 000 de euro, banca poate sa ofere un imprumut de 45. 600. Perioada de rambursare este de pana la 30 de ani. In principiu dobanda este de 5, 01% compusa din 1, 01 % Euribor la trei luni la “ Prima casa” , pentru celelate tipuri de produse la 6 luni si 4% marja bancii care ramane fixa, reprezentand rata dobanzii. Aici se mai adauga comisionul lunar care este de 0, 49 % pe an, mai exact   0, 04% pe luna.

CEC Bank 

CEC Bank nu mai dispune de fonduri pentru programul “ Prima casa” insa prezinta o alta oferta de credit ipotecar care se acorda aproximativ in aceleasi conditii ca si „ Prima casa” . Acest produs va intra in vigoare de la 4 aprilie. Fie ca este vorba de case sau apartamente, valoarea maxima a creditului este de 100. 000 de euro, avansul minim 10%, 35 de ani durata maxima de creditare si se pune ipoteca de rang 1, deci este un credit acordat in conditii similare celui de  la “ Prima casa” . Comisionul pe care cel care solicita un credit trebuia sa-l transfere catre fondul de garantare o data pe an, mai exact valoarea de 0, 49%, se transforma intr-un comision lunar care este de 0, 04 %. In cazul unui venit de 2. 500 de lei lunar, CEC Bank poate oferi un credit de 1. 200. 00 lei.

Garanti Bank

Diferenta intre “ Prima casa ” si creditul imobiliar o face atat dobanda care este ceva mai mare cat si avansul. La “ Prima casa” avansul este de 5 % iar in cazul unui credit imobiliar avansul este de 15 %. Pentru un imobil in valoare de 40. 000 de euro, persoana care solicita un credit la Garanti Bank trebuie sa achite 6000 de euro iar diferenta de 34. 000 de euro o suporta banca. In cazul unui venit cumulat de 2. 500 lei ar fi o rata de 254 de euro la suma de 34. 000 pe o perioada de 30 de ani.

Carpatica,

Carpatica credite atat in lei cat si in euro  pe o perioada de maxim 35 de ani. Suma minima ce poate fi imprumutata este de 5000 de euro.   Avansul minim este de 15% din valoarea investitiei, fiind acceptate totodata si venituri salariale obtinute in strainatate. La un imprumut de 50. 000 de euro pe 360 luni, la o dobanda variabila calculata Euribor 6M+6, 00%+ comision de administrare de 0, 03%/ luna, rata lunara este de 355, 17 euro iar valoarea totala platibila este de 126. 071, 77 euro, D. A. E. =7, 85 %.

Piraeus Bank

  Pentru o locuinta de pana la 60. 000 de euro. Persoanele care solicita creditul la Piraeus Bank nu trebuie sa mai aiba un credit ipotecar in derulare si nici lipsa unei locuinte in proprietate peronala. Venitul minim trebuie sa fie de 300 euro. Valoarea imprumutului poate fi cuprinsa intre 5000 auro si 57. 000 de euro.

Bancile care au aderat la programul " Prima casa" nu s-au intrecut in a oferi dobanzi cu mult mai avantajoase decat cele impuse prin lege. Mai mult, majoritatea institutiilor de credit au ales sa utilizeze chiar conditiile maximale, adica 4% peste dobanda medie EURIBOR la trei luni in cazul creditelor in moneda europeana si 2, 5% peste dobanda medie ROBOR la trei luni pentru creditele in moneda locala.

 

5 banci din 10 au epuizat plafoanele in cadrul programului guvernamental ” Prima casa 3”

 

Raiffeisen Bank, Garanti Bank, Unicredit Tiriac Bank, OTP Bank, CEC Bank si  au consu" title="Stiri despre

Carpatica credite atat in lei cat si in euro  pe o perioada de maxim 35 de ani. Suma minima ce poate fi imprumutata este de 5000 de euro.   Avansul minim este de 15% din valoarea investitiei, fiind acceptate totodata si venituri salariale obtinute in strainatate. La un imprumut de 50. 000 de euro pe 360 luni, la o dobanda variabila calculata Euribor 6M+6, 00%+ comision de administrare de 0, 03%/ luna, rata lunara este de 355, 17 euro iar valoarea totala platibila este de 126. 071, 77 euro, D. A. E. =7, 85 %.

Piraeus Bank

  Pentru o locuinta de pana la 60. 000 de euro. Persoanele care solicita creditul la Piraeus Bank nu trebuie sa mai aiba un credit ipotecar in derulare si nici lipsa unei locuinte in proprietate peronala. Venitul minim trebuie sa fie de 300 euro. Valoarea imprumutului poate fi cuprinsa intre 5000 auro si 57. 000 de euro.

Bancile care au aderat la programul " Prima casa" nu s-au intrecut in a oferi dobanzi cu mult mai avantajoase decat cele impuse prin lege. Mai mult, majoritatea institutiilor de credit au ales sa utilizeze chiar conditiile maximale, adica 4% peste dobanda medie EURIBOR la trei luni in cazul creditelor in moneda europeana si 2, 5% peste dobanda medie ROBOR la trei luni pentru creditele in moneda locala.

 

5 banci din 10 au epuizat plafoanele in cadrul programului guvernamental ” Prima casa 3”

 

Raiffeisen Bank, Garanti Bank, Unicredit Tiriac Bank, OTP Bank, CEC Bank si  au consu">

Carpatica credite atat in lei cat si in euro  pe o perioada de maxim 35 de ani. Suma minima ce poate fi imprumutata este de 5000 de euro.   Avansul minim este de 15% din valoarea investitiei, fiind acceptate totodata si venituri salariale obtinute in strainatate. La un imprumut de 50. 000 de euro pe 360 luni, la o dobanda variabila calculata Euribor 6M+6, 00%+ comision de administrare de 0, 03%/ luna, rata lunara este de 355, 17 euro iar valoarea totala platibila este de 126. 071, 77 euro, D. A. E. =7, 85 %.

Piraeus Bank

  Pentru o locuinta de pana la 60. 000 de euro. Persoanele care solicita creditul la Piraeus Bank nu trebuie sa mai aiba un credit ipotecar in derulare si nici lipsa unei locuinte in proprietate peronala. Venitul minim trebuie sa fie de 300 euro. Valoarea imprumutului poate fi cuprinsa intre 5000 auro si 57. 000 de euro.

Bancile care au aderat la programul " Prima casa" nu s-au intrecut in a oferi dobanzi cu mult mai avantajoase decat cele impuse prin lege. Mai mult, majoritatea institutiilor de credit au ales sa utilizeze chiar conditiile maximale, adica 4% peste dobanda medie EURIBOR la trei luni in cazul creditelor in moneda europeana si 2, 5% peste dobanda medie ROBOR la trei luni pentru creditele in moneda locala.

 

5 banci din 10 au epuizat plafoanele in cadrul programului guvernamental ” Prima casa 3”

 

Raiffeisen Bank, Garanti Bank, Unicredit Tiriac Bank, OTP Bank, CEC Bank si  au consu, mat sumele alocate de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM). Pana in luna martie au fost acordate garantii in valoare de 101 milioane de euro. Aceste institutii de credit au consumat 17, 5% din garantiile statului in cadrul programului „ Prima casa” pentru anul 2011, respectiv 35 de milioane de euro.

Pe de alta parte, BCR si BRD, cele mai importante banci in functie de creditele acordate in cadrul programului guverna¬ mental, care detin aproape jumatate din plafonul alocat de Fondul de Garantare pen¬ tru acest an, au anuntat ca sunt in linie dreapta pentru a epuiza toate garantiile primite. BRD mai are la dispozitie un plafon de doar 4 milioane de euro pentru creditele prin „ Prima casa” , dintr-un total de 32 de milioane de euro, iar banca estimeaza ca pana la finalul lunii martie acest plafon va fi epuizat.

Banca Romaneasca, a patra banca in functie de plafonul atribuit de catre FNGCIMM in cadrul programului guver¬ namental, editia 2011, a consumat, pana in prezent, 5 milioane de euro din totalul garantiilor acordate, de 21 de milioane de euro.

Potrivit datelor guvernului, pana in luna martie au fost acordate garantii in valoare de 101 milioane de euro in cadrul programului „ Prima casa” , din care 51% au fost destinate apartamentelor de doua camere.

Potrivit datelor FNGCIMM, aproape o treime din creditele acordate prin programul „ Prima casa” au fost contractate de persoane din Bucuresti, Capitala fiind urmata de judetele Cluj, Timis, Ilfov, Constanta, Iasi, Brasov si Dolj." title="Stiri despre mat sumele alocate de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM). Pana in luna martie au fost acordate garantii in valoare de 101 milioane de euro. Aceste institutii de credit au consumat 17, 5% din garantiile statului in cadrul programului „ Prima casa” pentru anul 2011, respectiv 35 de milioane de euro.

Pe de alta parte, BCR si BRD, cele mai importante banci in functie de creditele acordate in cadrul programului guverna¬ mental, care detin aproape jumatate din plafonul alocat de Fondul de Garantare pen¬ tru acest an, au anuntat ca sunt in linie dreapta pentru a epuiza toate garantiile primite. BRD mai are la dispozitie un plafon de doar 4 milioane de euro pentru creditele prin „ Prima casa” , dintr-un total de 32 de milioane de euro, iar banca estimeaza ca pana la finalul lunii martie acest plafon va fi epuizat.

Banca Romaneasca, a patra banca in functie de plafonul atribuit de catre FNGCIMM in cadrul programului guver¬ namental, editia 2011, a consumat, pana in prezent, 5 milioane de euro din totalul garantiilor acordate, de 21 de milioane de euro.

Potrivit datelor guvernului, pana in luna martie au fost acordate garantii in valoare de 101 milioane de euro in cadrul programului „ Prima casa” , din care 51% au fost destinate apartamentelor de doua camere.

Potrivit datelor FNGCIMM, aproape o treime din creditele acordate prin programul „ Prima casa” au fost contractate de persoane din Bucuresti, Capitala fiind urmata de judetele Cluj, Timis, Ilfov, Constanta, Iasi, Brasov si Dolj.">mat sumele alocate de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM). Pana in luna martie au fost acordate garantii in valoare de 101 milioane de euro. Aceste institutii de credit au consumat 17, 5% din garantiile statului in cadrul programului „ Prima casa” pentru anul 2011, respectiv 35 de milioane de euro.

Pe de alta parte, BCR si BRD, cele mai importante banci in functie de creditele acordate in cadrul programului guverna¬ mental, care detin aproape jumatate din plafonul alocat de Fondul de Garantare pen¬ tru acest an, au anuntat ca sunt in linie dreapta pentru a epuiza toate garantiile primite. BRD mai are la dispozitie un plafon de doar 4 milioane de euro pentru creditele prin „ Prima casa” , dintr-un total de 32 de milioane de euro, iar banca estimeaza ca pana la finalul lunii martie acest plafon va fi epuizat.

Banca Romaneasca, a patra banca in functie de plafonul atribuit de catre FNGCIMM in cadrul programului guver¬ namental, editia 2011, a consumat, pana in prezent, 5 milioane de euro din totalul garantiilor acordate, de 21 de milioane de euro.

Potrivit datelor guvernului, pana in luna martie au fost acordate garantii in valoare de 101 milioane de euro in cadrul programului „ Prima casa” , din care 51% au fost destinate apartamentelor de doua camere.

Potrivit datelor FNGCIMM, aproape o treime din creditele acordate prin programul „ Prima casa” au fost contractate de persoane din Bucuresti, Capitala fiind urmata de judetele Cluj, Timis, Ilfov, Constanta, Iasi, Brasov si Dolj.,

" Vom dubla numarul beneficiarilor prin dublarea plafonului actual al garanţiilor, se deblocheaza garantiile acordate de stat. Daca bancile accepta aceasta varianta, vor mai fi inca 1, 5 mld. euro in sistem. Bancile sa suporte 50% din garantie si statul 50%. La 1, 5 mld. euro garantii se pot adauga inca 1, 5 mld. euro " , a declarat prim-ministrul Emil Boc dupa o intalnire avuta la Ministerul Finantelor cu reprezentantii bancilor comerciale.

Topul Bancilor dupa sumele alocate  

Bancile care acorda credite pentru achizitionarea si construirea de locuinte prin programul Prima casa in 2011 sunt:

BCR - cu un plafon de 64. 000. 000 euro,

BRD - 32. 000. 000 euro,

Raiffeisen Bank - 25. 000. 000 euro,

Banca Romaneasca - 21. 000. 000 euro,

Alpha Bank - 18. 000. 000 euro,

Banca Millenium - 6. 500. 000 euro,

Banca Transilvania - 6. 000. 000 euro,

CEC Bank - 6. 000. 000 euro,

Bancpost - 4. 200. 000 euro,

Piraeus Bank - 2. 000. 000 euro,

Banca Comerciala Intesa Sanpaolo - 4. 000. 000 euro,

Unicredit Tiriac - 2. 000. 000 euro,

Emporiki Bank - 2. 500. 000 euro,

OTP Bank - 2. 000. 000 euro,

Garanti Bank - 1. 000. 000 euro,

Credit Europe Bank - 1. 500. 000 euro,

Bank Leumi Romania - 1. 000. 000 euro,

BCC - Banca Comerciala Carpatica - 500. 000 euro,

ATE Bank Romania - 500. 000 euro,

RIB - Romanian International Bank - 200. 000 euro,

Volksbank - 100. 000 euro.

Despre programul “ Prima casa”

" title="Stiri despre

" Vom dubla numarul beneficiarilor prin dublarea plafonului actual al garanţiilor, se deblocheaza garantiile acordate de stat. Daca bancile accepta aceasta varianta, vor mai fi inca 1, 5 mld. euro in sistem. Bancile sa suporte 50% din garantie si statul 50%. La 1, 5 mld. euro garantii se pot adauga inca 1, 5 mld. euro " , a declarat prim-ministrul Emil Boc dupa o intalnire avuta la Ministerul Finantelor cu reprezentantii bancilor comerciale.

Topul Bancilor dupa sumele alocate  

Bancile care acorda credite pentru achizitionarea si construirea de locuinte prin programul Prima casa in 2011 sunt:

BCR - cu un plafon de 64. 000. 000 euro,

BRD - 32. 000. 000 euro,

Raiffeisen Bank - 25. 000. 000 euro,

Banca Romaneasca - 21. 000. 000 euro,

Alpha Bank - 18. 000. 000 euro,

Banca Millenium - 6. 500. 000 euro,

Banca Transilvania - 6. 000. 000 euro,

CEC Bank - 6. 000. 000 euro,

Bancpost - 4. 200. 000 euro,

Piraeus Bank - 2. 000. 000 euro,

Banca Comerciala Intesa Sanpaolo - 4. 000. 000 euro,

Unicredit Tiriac - 2. 000. 000 euro,

Emporiki Bank - 2. 500. 000 euro,

OTP Bank - 2. 000. 000 euro,

Garanti Bank - 1. 000. 000 euro,

Credit Europe Bank - 1. 500. 000 euro,

Bank Leumi Romania - 1. 000. 000 euro,

BCC - Banca Comerciala Carpatica - 500. 000 euro,

ATE Bank Romania - 500. 000 euro,

RIB - Romanian International Bank - 200. 000 euro,

Volksbank - 100. 000 euro.

Despre programul “ Prima casa”

">

" Vom dubla numarul beneficiarilor prin dublarea plafonului actual al garanţiilor, se deblocheaza garantiile acordate de stat. Daca bancile accepta aceasta varianta, vor mai fi inca 1, 5 mld. euro in sistem. Bancile sa suporte 50% din garantie si statul 50%. La 1, 5 mld. euro garantii se pot adauga inca 1, 5 mld. euro " , a declarat prim-ministrul Emil Boc dupa o intalnire avuta la Ministerul Finantelor cu reprezentantii bancilor comerciale.

Topul Bancilor dupa sumele alocate  

Bancile care acorda credite pentru achizitionarea si construirea de locuinte prin programul Prima casa in 2011 sunt:

BCR - cu un plafon de 64. 000. 000 euro,

BRD - 32. 000. 000 euro,

Raiffeisen Bank - 25. 000. 000 euro,

Banca Romaneasca - 21. 000. 000 euro,

Alpha Bank - 18. 000. 000 euro,

Banca Millenium - 6. 500. 000 euro,

Banca Transilvania - 6. 000. 000 euro,

CEC Bank - 6. 000. 000 euro,

Bancpost - 4. 200. 000 euro,

Piraeus Bank - 2. 000. 000 euro,

Banca Comerciala Intesa Sanpaolo - 4. 000. 000 euro,

Unicredit Tiriac - 2. 000. 000 euro,

Emporiki Bank - 2. 500. 000 euro,

OTP Bank - 2. 000. 000 euro,

Garanti Bank - 1. 000. 000 euro,

Credit Europe Bank - 1. 500. 000 euro,

Bank Leumi Romania - 1. 000. 000 euro,

BCC - Banca Comerciala Carpatica - 500. 000 euro,

ATE Bank Romania - 500. 000 euro,

RIB - Romanian International Bank - 200. 000 euro,

Volksbank - 100. 000 euro.

Despre programul “ Prima casa”

, Programul Prima casa a fost aprobat in vara lui 2009, prin Ordonanta de urgenta nr. 60/2009 si i s-au adus modificari atat la inceputul lui 2010 (cand s-a transformat in Prima casa 2), cat si la inceputul lui 2011 (cand a aparut Prima casa 3).

In total, din iulie 2009 si pana la sfarsitul lui 2010, 33. 480 de beneficiari si-au cumparat sau construit locuinte prin Prima casa. Din acestia, doar circa 250 s-au incumetat sa construiasca locuinte de la 0. Majoritatea au ales calea usoara, de a cumpara locuinte vechi, de pe piata libera.

Valoarea medie a unei garantii a fost de 41. 200 euro. Cei mai multi beneficiari ai programului au ales apartamente de doua camere (50, 8% din total). Pe locul doi s-au situat cei care au au optat pentru apartamente de trei camere (25, 41%), aproape la egalitate cu locul trei, cei care au ales garsonierele (23, 79%), conform datelor publicate de Guvern.

In 2009 si 2010, cumulat, s-au acordat garantii de stat in valoare totala de 1, 3591 miliarde de euro. Pentru 2011, Guvernul a alocat doar 200 milioane de euro.

Ponderea pe regiuni:

1. 30, 5% Municipiul Bucuresti

2. 7, 67 % judetul Cluj

3. 5, 48 % Judetul Timis

4. 4, 75 % Ilfov

5. 3% - 4% fiecare judetele Constanta, Brasov, Sibiu si Iasi.

Foto: ziare-pe-net. ro, realitatea. net, financiarul. com, adevarul. es, comunicatmedia. ro, dcnews. ro

" title="Stiri despre Programul Prima casa a fost aprobat in vara lui 2009, prin Ordonanta de urgenta nr. 60/2009 si i s-au adus modificari atat la inceputul lui 2010 (cand s-a transformat in Prima casa 2), cat si la inceputul lui 2011 (cand a aparut Prima casa 3).

In total, din iulie 2009 si pana la sfarsitul lui 2010, 33. 480 de beneficiari si-au cumparat sau construit locuinte prin Prima casa. Din acestia, doar circa 250 s-au incumetat sa construiasca locuinte de la 0. Majoritatea au ales calea usoara, de a cumpara locuinte vechi, de pe piata libera.

Valoarea medie a unei garantii a fost de 41. 200 euro. Cei mai multi beneficiari ai programului au ales apartamente de doua camere (50, 8% din total). Pe locul doi s-au situat cei care au au optat pentru apartamente de trei camere (25, 41%), aproape la egalitate cu locul trei, cei care au ales garsonierele (23, 79%), conform datelor publicate de Guvern.

In 2009 si 2010, cumulat, s-au acordat garantii de stat in valoare totala de 1, 3591 miliarde de euro. Pentru 2011, Guvernul a alocat doar 200 milioane de euro.

Ponderea pe regiuni:

1. 30, 5% Municipiul Bucuresti

2. 7, 67 % judetul Cluj

3. 5, 48 % Judetul Timis

4. 4, 75 % Ilfov

5. 3% - 4% fiecare judetele Constanta, Brasov, Sibiu si Iasi.

Foto: ziare-pe-net. ro, realitatea. net, financiarul. com, adevarul. es, comunicatmedia. ro, dcnews. ro

">Programul Prima casa a fost aprobat in vara lui 2009, prin Ordonanta de urgenta nr. 60/2009 si i s-au adus modificari atat la inceputul lui 2010 (cand s-a transformat in Prima casa 2), cat si la inceputul lui 2011 (cand a aparut Prima casa 3).

In total, din iulie 2009 si pana la sfarsitul lui 2010, 33. 480 de beneficiari si-au cumparat sau construit locuinte prin Prima casa. Din acestia, doar circa 250 s-au incumetat sa construiasca locuinte de la 0. Majoritatea au ales calea usoara, de a cumpara locuinte vechi, de pe piata libera.

Valoarea medie a unei garantii a fost de 41. 200 euro. Cei mai multi beneficiari ai programului au ales apartamente de doua camere (50, 8% din total). Pe locul doi s-au situat cei care au au optat pentru apartamente de trei camere (25, 41%), aproape la egalitate cu locul trei, cei care au ales garsonierele (23, 79%), conform datelor publicate de Guvern.

In 2009 si 2010, cumulat, s-au acordat garantii de stat in valoare totala de 1, 3591 miliarde de euro. Pentru 2011, Guvernul a alocat doar 200 milioane de euro.

Ponderea pe regiuni:

1. 30, 5% Municipiul Bucuresti

2. 7, 67 % judetul Cluj

3. 5, 48 % Judetul Timis

4. 4, 75 % Ilfov

5. 3% - 4% fiecare judetele Constanta, Brasov, Sibiu si Iasi.

Foto: ziare-pe-net. ro, realitatea. net, financiarul. com, adevarul. es, comunicatmedia. ro, dcnews. ro

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Un creditor,  30.03.2011 14:07

Bun textu'

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii