A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716036084.7987.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

La Iasi va fi infiintata o "Comisie pentru constructii"
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
27-06-2013, ora 16:41

La Iasi va fi infiintata o "Comisie pentru constructii"

Articol de Madalina Irimia

Ca urmare a solicitarilor venite din partea oamenilor de afaceri ce activeaza in domeniul constructiilor, in cadrul Consiliului de Dezvoltare Economica si Sociala a judetului Iasi (CDES) va fi infiintata o "Comisie pentru constructii". Scopul acesteia este dezvoltarea unui parteneriat eficient intre firmele, institutele de cercetare, institutiile de invatamant care activeaza in domeniul constructiilor, in vederea asigurarii transferului de know-how, crearea si dezvoltarea de clustere.

Sedinta de constituire a "Comisiei pentru constructii" va avea loc in data de 28 iunie, ora 10, in Sala de consiliu a Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Constructii, Urbanism si Dezvoltare Teriotoriala Durabila "URBAN-INCERC" filiala Iasi, strada prof. Anton Sesan nr. 37. La intalnire sunt invitati sa participe oameni de afaceri, parlamentari ieseni, reprezentanti ai Camerei de Comert si Industrie Iasi, ai Facultatii de Constructii, ai institutelor de cercetare, ai Primariei Municipiului Iasi si ai Consiliului Judetean Iasi.

Pe ordinea de zi au fost incluse urmatoarele subiecte:

1. Prezentarea cercetarii iesene desfasurata de aproape sase decenii de INCERC in domenii prioritate: siguranta la seism si actiuni climatice, fizica si energetica in domeniul constructiilor.

2. Constituirea "Comisiei pentru constructii" din cadrul CDES.

3. Cai si solutii de dezvoltare a relatiei invatamant superior - cercetare - companii - autoritati locale si valorificarea optima a competentelor stiintifice in dezvoltarea ieseana si cea regionala. Promovarea cercetarii si valorificarea infrastructurii de cercetare.

4. Asocierea componentelor esentiale domeniului constructiilor, invatamant, cercetare, proiectare, productie-executie in beneficiul societatii iesene si a regiunii de Nord Est si in scopul atragerii de fonduri europene.

Consiliul de Dezvoltare Economica si Sociala a judetului Iasi este un parteneriat interinstitutional care ofera un cadru consultativ stabil cu scopul sustinerii colaborarii intre mediul institutional si cel de afaceri, cu sprijinul mediului universitar si al societatii civile, in vederea transformarii judetului intr-un pol de dezvoltare atractiv. In acest sens, in cadrul CDES functioneaza mai multe comisii de specialitate prin intermediul carora se realizeaza transferul eficient al problemelor, solutiilor, propunerilor, etc. atat dinspre administratie catre mediul privat, cat mai ales dinspre mediul privat inspre administratie.

Foto: capital.ro

     
Tag-uri: comisie, constructii, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii