ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
27-09-2014, ora 08:06

La Iasi s-a inaugurat un nou centru social

Articol de Cristian Amariei
Vineri, 26 septembrie 2014, primarul municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, a inaugurat Centrul Social cu Destinatie Multifunctionala „Bucuria”. La ceremonie a participat Rovana Plumb, ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Familiilor Varstnice. Edificiul a fost sfintit in cadrul unei slujbe oficiate de catre Inaltpreasfintitul Parinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

In cuvantul sau, primarul Iasului a subliniat importanta acestui asezamant in contextul mai larg al protectiei sociale acordate de catre municipalitate. “Prin activitatea acestui centru vom sprijini tinerii proveniti din centrele de plasament sa-si gaseasca un loc de munca, sa se integreze in societate. Este al patrulea centru de acest profil pe care-l inauguram anul acesta la Iasi”, a declarat primarul Gheorghe Nichita. La randul sau, ministrul Rovana Plumb a relevat rolul politicilor guvernamentale in sprijinirea sociala a persoanelor aflate in dificultate, apreciind activitatea Directiei de Asistenta Comunitara din cadrul Primariei Iasi.

Centrul rezidential „Bucuria” este destinat tinerilor proveniti din centrele de plasament din Iasi si ofera servicii de consiliere, informare, suport, evaluare si monitorizare. Obiectivul centrului il reprezinta egalizarea sanselor de integrare socio-profesionala a tinerilor ce provin din centrele de plasament, in numar de 75 (26 in sistem rezidential si 49 in regim de zi). Se asigura astfel functionarea a doua tipuri de servicii: rezidential si consiliere, pentru o perioada cuprinsa intre 12 si 36 luni. Beneficiarii centrului sunt adolescentii si tinerii cu varsta cuprinsa intre 16 si 26 ani, aflati in sistemul de protectie.

Centrul social cu destinatie multifunctionala „Bucuria” a fost infiintat prin finantare de la Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice prin Banca Mondiala. Costul total al proiectului este de 453.784 euro.

Sursa: curierul-iasi.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii