ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
08-03-2016, ora 08:43

La Iasi incepe Primavara Cartilor

Articol de Cristian Amariei
Miercuri, 9 martie, va incepe cel mai longeviv targ de carte din Romania, Librex. Evenimentul, care se afla la a XXIV-a editie, va avea loc in perioada 9-13 martie, in Palas Mall.

„De la an la an am incercat sa fie un progres, dar anul viitor, cand vom ajunge la un sfert de veac, va trebui sa fie o editie diferita. Ma bucur ca anul acesta autoritatile au contribuit, inclusiv financiar, pentru reusita acestui eveniment. Avem din ce in ce mai multi participanti, anul acesta ajungand la peste 160 de expozanti. De altfel, spatiul de la Palas, de peste 800 de metri patrati, este deja insuficient. Ma bucur ca anii trecuti participantii, in urma sondajului realizat de noi, au afirmat ca Librex ocupa locul I intre targurile de carte in ceea ce priveste numarul, motivarea si obiectivitatea premiilor acordate”, a declarat Petru Radu, organizatorul Librex si managerul Sedcom Libris, la conferinta de presa de lansare oficiala a evenimentului.

La evenimentul de lansare, care a avut loc in Sala de conferinte a Casei Cartii, au participat si invitatii speciali ai targului: scriitorul, poetul si jurnalistul francez de origine luxemburgheza Jean Portante, scriitorul, eseistul si poetul croat Drazen Katunaric si poetul, scriitorul si compozitorul italian Claudio Pozzani (directorul Festivalului International de Poezie de la Genova). Toti cei trei scriitori vor sustine conferinte speciale in cadrul Librex 2016.

Primarul interimar Mihai Chirica, alaturi de autoritatile judetene si scriitorii Cassian Maria Spiridon si Ioan Holban (directorul Comisiei de Jurizare si Premiere Librex), au salutat si felicitat organizatorii Targului, asigurandu-i de tot sprijinul necesar.

„Librex a ramas o emblema a Iasului. Este un eveniment de cinci stele si il vom sustine de fiecare data. in martie la Iasi se aduna multa lume buna. Este si un preludiu pentru alte activitati culturale care vor avea loc pe parcursul anului in municipiul nostru. Speram sa incheiem anul alaturi de cei mai buni scriitori din Europa. Iasul nu renunta la batalia pentru a ramane Capitala Culturala a Romaniei si o veritabila Capitala Culturala Europeana”, a afirmat Mihai Chirica.

Festivitatea de deschidere oficiala a Targului de Carte Librex va avea loc miercuri, 9 martie, la ora 11.00, in Atrium – Palas Mall.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii