A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713541470.3593.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

La Iasi au inceput pregatirile pentru Ziua Nationala a Romaniei. Vezi programul evenimentelor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
19-11-2015, ora 11:03

La Iasi au inceput pregatirile pentru Ziua Nationala a Romaniei. Vezi programul evenimentelor

Articol de Cristian Amariei
Sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei va prilejui la Iasi organizarea de spectacole folclorice, depuneri de coroane, defilari militare, dar si o receptie de gala oferita de municipalitate la Palatul Roznovanu.
Practic, programul manifestarilor ocazionate de sarbatorirea Zilei Nationale va debuta pe 30 noiembrie cu amplasarea pe pietonalul Stefan cel Mare a unei expozitii de tehnica militara. Pe 1 decembrie, iesenii sunt asteptati in Piata Unirii inca de dimineata devreme, de la ora 9.30 fiind programat un spectacol de muzica de fanfara militara. in intervalul dintre orele 10.00 si 11.00 vor avea loc slujba religioasa, discursurile oficialitatilor, precum si ceremonia depunerilor de coroane. in final, o defilare militara va prilejui iesenilor admirarea celor mai moderne echipamente ale tehnicii de aparare. Sarbatoarea va continua cu un concert de muzica populara programat pentru ora 11.00, in cadrul caruia vor evolua artisti ai folclorului romanesc din Cernauti, Chisinau si Iasi. Nu va lipsi traditionala masa de pe strada Lapusneanu, ieseniii fiind invitati de la ora 12.00 sa guste peste 5.000 de portii de fasole si carnati, ceai, vin fiert si tuica fiarta.

Tot cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, Primaria va oferi la ora 17.00 o receptie de gala in Sala „Vasile Pogor” a Palatului Roznovanu. Vor fi invitati cetatenii de onoare ai municipiului, „ambasadorii Iasului” care sustin candidatura orasului la titlul de Capitala Europeana a Culturii, rectorii universitatilor, directorii directiilor deconcentrate, parlamentari, consilieri locali si judeteni. Evenimentul va fi onorat de interpretarile muzicale sustinute de formatii ale Universitatii de Arte „George Enescu”. De la ora 18.00, Iasul va fi luminat de traditionala retragere cu torte, organizata pe traseul Piata Unirii – pietonalul Stefan cel Mare – Palas. Cu acest prilej, un drapel gigant va fi arborat la ora 18.45 pe cea mai inalta cladire din Complexul Palas. Manifestarile dedicate celebrarii Zilei Nationale se vor incheia printr-un concert organizat de la ora 19.00 in Piata Palatului Culturii.

„Vrem ca Ziua Nationala a Romaniei sa nu fie doar o zi libera, ci sa fie o zi autentica de sarbatoare pentru toti iesenii, pentru toti cei care simt si gandesc romaneste. Va invit sa veniti in Piata Unirii unde, cu tricolorul in mana si intonand imnul Romaniei, sa ne indreptam gandul spre cei care, inaintea noastra, au infaptuit lucruri mult mai importante decat putem face noi acum, lasandu-ne si noua sansa sa ne bucuram de asta.”, a declarat primarul interimar Mihai Chirica.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
marian,  19.11.2015 11:30

Marian Nicolae · Cum sa faci bani repede! Vrei sa inveti gratuit cum sa faci bani repede? Desigur ca da! Noi iti punem la dispozitie, GRATUIT!!!, toate informatiile prin care sa inveti simplu, pas cu pas, mai usor ca la orice scoala, cum sa faci bani repede! Te intereseaza? Bineinteles ca da! Cere urgent detalii mai multe la adresa de email: mariannicolae96@yahoo.com

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii