A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714029064.9926.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Klaus Iohannis: „Iasiul incepe sa devina noul Silicon Valley al Romaniei”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
23-11-2016, ora 09:56

Klaus Iohannis: „Iasiul incepe sa devina noul Silicon Valley al Romaniei”

Articol de Cristian Amariei
Presedintele Klaus Iohannis sustine ca sectorul IT din Romania ar putea atinge, in 2020, cinci miliarde de euro, fata de trei miliarde de euro in prezent, apreciind ca Iasiul incepe sa devina noul Silicon Valley al Romaniei.

Seful statului a declarat marti, la Iasi, in cadrul dezbaterii "Noul Iasi - pol major de dezvoltare a industriei IT din Romania", ca industria IT are implicatii majore in dezvoltarea Romaniei si ca in acest domeniu cresterea anuala este peste media altor ramuri din economie.

"Datele din acest moment arata ca industria pe care o reprezentati contribuie semnificativ la dezvoltarea unor centre urbane din Romania. Sectorul IT a depasit trei miliarde de euro, cu o crestere anuala foarte mare, peste medie. Exista premise ca pana in 2020 sectorul IT sa se apropie de cinci miliarde de euro, daca vom incuraja in continuare inovatia, dezvoltarea si cercetarea", a spus presedintele Klaus Iohannis.

El considera ca Iasiul devine un Silicon Valley al Romaniei si ca dezvoltarea industriei IT in zona Moldovei va duce la "o schimbare profunda la nivelul comunitatilor, de la nivelul de trai pana la schimbarea mentalitatilor".

"Am venit azi, aici, tocmai pentru a da un mesaj de incurajare acestui nou Silicon Valley care incepe sa devina noul Iasi, cum l-am numit eu. Iasiul este, alaturi de Bucuresti, Cluj si Timisoara, unul dintre principalele hub-uri IT din tara. Daca aceste mari centre au sansa sa devina povesti de succes in viitor, mizand pe dezvoltarea industriei IT, atunci toate regiunile vor avea numai de castigat. O industrie care se dezvolta cu atata forta aduce castiguri inclusiv autoritatilor, intrucat vorbim de o adevarata revolutie industriala care produce o schimbare profunda la nivelul comunitatilor, de la nivelul de trai pana la schimbarea mentalitatilor", a afirmat presedintele .

Sursa: rtv.net
     
Tag-uri: klaus iohannis, iasi, it
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii