A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713852692.1545.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Judecator CSM: Moldova, „fruntasa” la abuzuri sexuale. Pe ce loc se afla Iasul
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
19-08-2015, ora 11:21

Judecator CSM: Moldova, „fruntasa” la abuzuri sexuale. Pe ce loc se afla Iasul

Articol de Madalina Irimia
Procesul celor sapte tineri din Vaslui, condamnati in prima instanta pentru ca au violat o tanara de 18 ani, pana la lesin, scoate la iveala detalii scandaloase.

In judetele Moldovei s-au produs in ultimii ani cele mai multe violuri si acte sexuale cu minori, din toata tara. Analiza a fost facuta de un judecator, membru CSM, pe baza dosarelor penale. Psihiatrii spun ca acest fenomen apare cel mai des in zonele unde saracia este asociata cu incultura, consumul de alcool si boli psihice nedescoperite.
Cazul celor 7 tineri cercetati pentru viol de la Vaslui face parte dintr-un tablou social mai amplu.

Conform judecatorului Cristi Danilet, membru si in Consiliul Superior al Magistraturii, judetul cu cele mai multe dosare penale cu infractiuni viol si act sexual cu un minor este Iasul. Il urmeaza Bucurestiul, pe doi, Vasluiul pe trei, iar Constanta si Galati completeaza topul.

Iar judetele cu cele mai putine asfel de dosare penale sunt Harghita si Covasna. Mai mult, in Covasna nu a fost inregistrat niciun dosar din ianuarie 2014 pana acum.

In primele judete s-au inregistrat in ultimii 4 ani sute de violuri, chiar si de 5 ori mai multe decat media pe tara. Vorbim de infractiuni sesizate, pentru ca in realitate multe victime se razgandesc si nu mai depun plangere penala.

In Iasi spre exemplu in anul 2014 au avut loc 87 de violuri. Unul dintre dosare este al unui barbat de 38 de ani, condamnat pentru ca si-a violat pentru a patra oara mama de 72 de ani. La cateva luni dupa ce fiul sau a fost condamnat din nou la inchisoare pentru viol, femeia a murit din cauza suferintelor.

Elena Mardare, sora victimei: “Ii spunea ca ori ii taie o ureche, ii scoate ochii, ii taie nasul daca nu sta. Era fortata sa stea.”

Reporter: S-a intamplat de mai multe ori?

Elena Mardare: ”Da, pai el a facut de mai multe ori puscarie de asta"

Psihiatrii spun ca nu doar saracia ar fi de vina pentru aceste sute de violuri ci si incultura, frustrarea si afectiunile psihice.

Calin Scripcaru, medic psihiatru: "O mare parte din tinerii din mediul rural din aceasta zona sunt plecati la munca in strainatate iar baietii care raman acasa sunt izolati din acest punct de vedere, a integrarii sociale, motiv pentru care recurg la eliberarea unor pulsiuni, frustrari sociale prin acte de viol. In aceasta zona exista foarte multe violuri asupra femeilor in varsta, ceea ce in alta parte este un lucru foarte rar."

Doctorii spun ca in cazul celor care isi violeaza mamele sau bunicie poate fi vorba si de boli psihice care nu sunt descoperite la timp, tot din cauza saraciei.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Tag-uri: moldova, abuz, iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii