A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715308581.4977.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ivan: Danemarca, Franta si Austria au anuntat posibilitatea unui veto pe bugetul UE
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
18-11-2012, ora 10:04

Ivan: Danemarca, Franta si Austria au anuntat posibilitatea unui veto pe bugetul UE

Articol de Madalina Irimia

Liderul grupului PSD din PE, Catalin Ivan, a declarat, sambata, ca Romania nu e singurul stat care ar pune problema unui veto la negocierile din Consiliul European pentru fondurile 2014-2010, aceasta posibilitate fiind deja anuntata de alte trei state membre al UE.

"La Consiliul European, Traian Basescu are practic de facut un singur lucru, are datoria sa se lupte, sa se bata ca in viitorul cadru financiar 2014-2020 fondurile europene pentru Romania sa nu fie taiate.

Herman Van Rompuy (presedintele Consiliului European, n.red.) a prezentat un proiect care, daca va fi sustinut in Consiliu, si este sustinut de Angela Merkel si de ceilalti prieteni ai lui Traian Basescu, va fi un dezastru pentru Romania, presupune ca viitoarele alocari bugetare sa se faca in corelare cu rata de absorbtie din cadrul financiar 2007-2014, inseamna pentru Romania pierderea a aproape 10 miliarde de euro. (...)

Traian Basescu are obligatia sa mearga la Bruxelles si sa se lupte pentru interesul national, chiar daca il pune in contradictie cu partenerii sai. Prietenii domniei sale nu ne intereseaza, ne intereseaza interesul Romaniei, anume fara taieri in 2014-2020, aceleasi fonduri pentru Romania", a declarat Ivan.

El a adaugat ca deja trei state din Europa au anuntat ca ar putea folosi dreptul de veto daca sunt nemultumite de alocarile bugetare pentru 2014-2020.

"Invocarea dreptului de veto nu este ceva inedit si nu iese din uzantele europene, nu inseamna un dezastru, ci inseamna sa iti aperi interesul national, este o procedura fireasca pe care au folosit-o de-a lungul timpului multe state membre ale UE.

Franta de exemplu a blocat ani de zile aderarea Marii Britanii la UE, Polonia a invocat de doua ori dreptul de veto, odata in negocicerea Tratatului de la Lisabona si odata anul acesta pentru blocarea schemei europene a reducerii emisiilor de carbon, Marea Britanie a folosit dreptul de veto cand s-a vorbit despre Tratatul Fiscal incheiat anul trecut.

Prin urmare Romania nu ar fi primul stat care ar invoca acest drept de veto atunci cand discutam despre buget. Si Danemarca si Franta si Austria au invocat deja posibilitatea folosirii dreptului de veto, daca negocierile nu vor iesi asa cum isi doresc. Deci sunt deja patru state membre, cu tot cu Romania, care au invocat dreptul de veto", a punctat europarlamentarul PSD.

Ivan a mentionat ca mentalitatea bugetara impusa in Europa de "cuplul sinistru Sarkozy-Merkel" incepe sa se schimbe.

"La inceputul mandatului, Consiliul European era dominat de dreapta, de popularii europeni, de aici acel cuplu sinistru Sarkozy-Merkel si toate masurile de austeritate impuse noua in special. Lucrurile au inceput sa se schimba, multe Guverne de stanga incep sa apara si se schimba si raportul de forte din Consiliu, se discuta si despre alta viziune", a declarat liderul grupului PSD din PE.

Sursa: newsin

Foto: qmagazine.ro

     
Tag-uri: Catalin Ivan, UE, buget, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii