A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714817775.1308.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Istoricul Lucian Boia conferentiaza la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
04-04-2012, ora 07:05

Istoricul Lucian Boia conferentiaza la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”

Articol de Alexandra Stefanescu

Aflat pentru prima data la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza„ din Iasi, istoricul si scriitorul Lucian Boia va sustine miercuri, 4 aprilie, la ora 14.00, in Aula Magna „Mihai Eminescu” conferinta cu tema “Elita intelectuala romaneasca intre anii 1930 si 1950”.

Cu aceasta ocazie, Lucian Boia va prezenta publicului prezent la eveniment cel mai recent volum al sau, “Capcanele istoriei. Elita intelectuala romaneasca intre anii 1930 si 1950”, publicat de Editura Humanitas in 2011. „Am zice ca intelectualul, mai ales el, ar trebui sa fie un om liber. Nu inseamna ca si este. E supus, ca oricine, conjuncturilor istorice si presiunilor ideologice. Intr-un fel sau altul, cariera lui e dependenta de Putere (cu atat mai mult intr-un regim autoritar si, fara doar si poate, intr-unul totalitar). Nu putini intelectuali au de altfel fascinatia Puterii; se simt ei insisi mai puternici, adapostiti la umbra ei”, a declarat Lucian Boia.

Tot pe 4 aprilie, incepand cu orele 18.00, Lucian Boia se va intalni cu cititorii sai la Libraria Humanitas de pe strada Lapusneanu.

Nascut in Bucuresti la 1 februarie 1944, Lucian Boia este profesor la Facultatea de Istorie a Universitatii din Bucuresti. Opera sa, intinsa si variata, cuprinde numeroase titluri aparute in Romania si in Franta, precum si traduceri in engleza, germana si in alte limbi. Preocupat indeosebi de istoria ideilor si a imaginarului, s-a remarcat atat prin lucrari teoretice privitoare la istorie (Jocul cu trecutul. Istoria intre adevar si fictiune) si la imaginar (Pentru o istorie a imaginarului), cat si prin investigarea consecventa a unei largi game de mitologii (de la viata extraterestra si sfarsitul lumii pana la comunism, nationalism si democratie). A adus, de asemenea, noi interpretari privitoare la istoria Occidentului si la istoria Frantei. In 1997, lucrarea sa Istorie si mit in constiinta romaneasca a starnit senzatie si a ramas de atunci un punct de reper in redefinirea istoriei nationale.

Foto: epochtimes-romania.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
BrettTit,  07.06.2017 04:21

wh0cd2369445 How Much Does Cialis Cost

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii