ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SPORT
29-08-2014, ora 08:30

Ionut Chirila, noul antrenor al CSMS Iasi: „Vrem sa construim o echipa puternica”

Articol de Cristian Amariei

Ionut Chirila, in varsta de 48 de ani, il inlocuiește pe banca CSMS Iasi pe Marius Lacatus care a condus echipa in ultimele 10 luni, din octombrie 2013.

Președintele CSMS Iasi, Florin Prunea, a motivat astfel alegerea noului antrenor: "Este un antrenor extrem de ambitios, pasionat, un om corect".

In prima declaratie ca tehnician al CSMS Iasi, Ionut Chirila si-a exprimat dorinta de a construi la Iasi o echipa puternica: "Ma bucur ca m-am alaturat acestui proiect frumos in care toata suflarea Iasului incearca sa dea o echipa de nivelul acestui oras, care este in primele trei din Romania ca tot, istorie, cultura si asa mai departe. Alaturi de presedintele Prunea, un conducator de valoare europeana, care-mi da forţa, determinare, de primarul Nichita, de cei din jurul nostru, vrem sa construim o echipa puternica".

In ceea ce privește propria folosofie si conceptie de joc, tehnicianul s-a declarat adeptul unui joc ofensiv, bazat pe posesie:

"Eu analizez jucatorul doar dupa cum raspunde la antrenamente. Toti jucatorii sunt egali. Chirila nu joaca cu un conducator de joc, conducator de joc e cel care are mingea in faza respectiva, vorbim de polivalenta, vorbim de o echipa care sa schimbe sistemele de joc, o echipa care sa nu joace in functie de adversar, ci o echipa care sa faca adversarul sa joace in functie de noi. Eu joc ofensiv, cu posesie, circulatie, imi place sa promovez jucatorii tineri".

Munca lui Lacatus trebuie apreciata, am trait momente frumoase impreuna. In viata insa, nu totdeauna lucrurile merg cum vrei si trebuie sa iei si decizii grele", a declarat presedintele executiv, Florin Prunea.

Foto: sptfm.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii