ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
24-11-2015, ora 10:43

Ioan Holender, propus pentru titlul de Cetatean de onoare al Iasului

Articol de Madalina Irimia
Cel mai longeviv director al Operei de Stat din Viena, Ioan Holender, va deveni cetatean de onoare al Iasului. In acest sens, Executivul Primariei a propus un proiect de hotarare care va fi dezbatut intr-o sedinta ordinara a consilierilor locali, ce se va desfasura miercuri.

Holender a fost director al Operei de Stat din capitala Austriei in perioada 1992 – 2010 si a fost presedinte si director artistic al Festivalului de Muzica „George Enescu“ in perioada 2003 – 2015.

In martie 2010, a devenit cetatean de onoare al orasului Viena, iar in 2011 i s-a acordat acelasi titlu de catre municipiul Timisoara, orasul sau natal. Holender este Doctor Honoris Causa al Uni­versitatii din Bucuresti, al Univer­sitatii de Vest din Timisoara, al Academiei de Muzica din Sofia si al Conservatorului „Gheorghe Di­ma“ din Cluj.

„Ioan Holender a fost manager artistic al mai multor evenimente care au promovat adevaratele va­lori romanesti in tara si peste hotare, fiind una din persona­litatile contemporane cele mai cunoscute si apreciate in tara si in lume. Acordarea tilului de ceta­tean de onoare al municipiului Iasi, la propunerea unor distinsi reprezentanti ai mediului cultural iesean, ar aduce un plus de promovare si imagine pozitiva orasului nostru“, se precizeaza in proiectul de hotarare.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii