A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714365689.0966.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Invitati de prestigiu la Iasi, in cadrul unui seminar despre Holocaust
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
14-11-2012, ora 17:15

Invitati de prestigiu la Iasi, in cadrul unui seminar despre Holocaust

Articol de Madalina Irimia

In perioada 12-16 noiembrie se desfasoara la Iasi seminarul de perfectionare cu tema Educatia pentru intelegerea trecutului: pregatirea formatorilor de profesori in domeniul istoriei Holocaustului. Manifestarea este patronata de Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania ”Ellie Wiesel”, in parteneriat cu United States Holocaust Memorial Museum din Washington si Ministerul Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului, prin Inspectoratul Scolar Judetean Iasi.

Programul de conferinte si aplicatii didactice vizeaza 15 profesori de istorie din Iasi si 15 profesori din judetele Neamt, Vrancea, Suceava, Vaslui si Bacau. Invitati de prestigiu pe problematica speciala a seminarului sunt dr. Radu Ioanid, director al International Archival Programs Division din cadrul Muzeului Memorial al Holocaustului din SUA, dr. Alexandru Florian, director al Institutului National pentru Studierea Holocaustului din Romania ”Ellie Wiesel”, prof. dr. Michael Shafir, Universitatea ”Babes Bolyai” Cluj-Napoca, Paul Shapiro, director al Centrului pentru Studii Avansate in domeniul Holocaustului de pe langa Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington, Noemi Popescu, cercetator pe problematica drepturilor omului de la acelasi muzeu, Jennifer Craig-Norton, cercetator pe problematica transportului copiilor refugiati catre Marea Britanie in anii premergatori celui de-al doilea razboi mondial si in prezent profesor al Universitatii din Southampton, Marea Britanie, dr. George Voicu, profesor la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative si cercetator la Institutul ”Ellie Wiesel”, dr. Adrian Cioflanca, cercetator stiintific la Institutul de Istorie ”A. D. Xenopol” Iasi si prof. dr. Doru Dumitrescu, Inspector General in cadrul Ministerului Educatiei.

Printre temele abordate se regasesc cele referitoare la Holocaustul in Europa, legislatia privind evreii din Romania din 1938 si pana in prezent, negarea Holocaustului, Pogromul de la Iasi, noi directii si metode in activitatea educationala a Yad-Vashem-ului, linii directoare privind predarea Holocaustului. Activitatea se va incheia vineri, 16 noiembrie, cu organizarea unei mese rotunde cu tema Oportunitati si provocari in predarea Holocaustului in Romania, moderata de prof. dr. Alexandru Florian si prof. dr. Doru Dumitrescu.

De asemenea, in perioada 17-18 noiembrie, la Iasi, 25 de profesori de istorie participa la un curs de perfectionare pe problematica predarii Istoriei comunismului din Romania. Manifestarea este organizata de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc in parteneriat cu Ministerul Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului, prin I.S.J. Iasi. Cursul este gazduit de Liceul ”Miron Costin” din Iasi.

     
Tag-uri: ISJ, Iasi, dezbatere
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii