A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713601690.6306.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Investitii pentru infrastructura in Republica Moldova. Ministrul Transporturilor s-a intalnit la Iasi cu omologul sau de la Chisinau
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
09-09-2015, ora 10:45

Investitii pentru infrastructura in Republica Moldova. Ministrul Transporturilor s-a intalnit la Iasi cu omologul sau de la Chisinau

Articol de Madalina Irimia
Tren pe ruta Iasi-Chisinau si pod rutier la Ungheni! Sunt proiectele pe care ministrii Transporturilor din Romania si Republica Moldova le-au stabilit in cadrul unei intalniri ce a avut loc la Iasi. Conform ministrului Iulian Matache in perioada urmatoare se vor face studii de fezabilitate care vor stabili exact valoarea proiectelor si modul lor de implementare.

Cei doi ministri au stabilit ca in perioada urmatoare sa fie pusa in functiune ruta feroviara Chisinau-Iasi, Socola, pe care vor circula trenuri modernizate la Pascani.

"Deschiderea traficului feroviar intre Chisinau si Iasi pe linie cu ecartament larg pana la Socola si, de asemenea, am discutat de proiectele comune intre Romanai si Republica Moldova legate traficul rutier, respectiv realizarea podului de la Ungheni intre Romania si Moldova si celelalte poduri pe care le avem la granita cu Moldova," a declarat Iulian Matache, ministrul Transporturilor.

Tot in cadrul intalnirii de la Iasi s-a decis construirea unui pod rutier la Ungheni si reabilitarea altora. Costul estimat pentru aceste investitii este intre 20 si 30 de milioane de euro.

Iurie Chirinciuc, ministrul Transporturilor si Infrastructurii Drumurilor din Republica Moldova: "avem o serie de poduri care necesita reconstructie capitala cat si constructia podului de la Ungheni, podului rutier. Este nevoie de a pregati un acord guvernamental in acest sens si speram sa-l pregatim si sa fie semnat la sedinta comuna a guvernului Republicii Moldova cu Romania pe 22 septembrie la Tulcea."

Ministrul Transporturilor Iulian Matache a dat asigurari ca autostrada Ungheni-Iasi-Targu Mures se afla in masterplan si va fi realizata.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii