ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
31-10-2014, ora 08:45

Investitie finalizata la Iasi: 11 strazi si 3 parcari au fost modernizate

Articol de Cristian Amariei
Primaria Iasi a finalizat proiectul cu finantare europeana „Cresterea accesibilitatii spre zona centrala economica si comerciala a Polului de Crestere Iasi”.

Concret, au fost modernizate complet 11 strazi (strada Costache Negri, strada si stradela Barboi, strada Armeana, strada Sf. Sava, strada Agatha Barsescu, strada Dancu, strada Vovidenie, strada Vasile Stroiescu, strada Maestrul Ion Baciu, strada Matei Millo) trei parcari (parcarea de la Teatrul National, parcarea din spatele Primariei si parcarea aferenta str. Armeana – intersectia cu str. Barboi) si o cale de acces: paviment pe suprafata treptelor de acces dintre esplanada Costache Negri si Rond Tg. Cucu.

Putem confirma bucurosi faptul ca Iasul este, in continuare, campionul fondurilor europene nerambursabile din Romania. Pana in prezent, Primaria a depus cereri de rambursare de peste 61 milioane euro (55% din fondurile alocate), din care pana acum s-au rambursat aproape 52 milioane euro”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Fluidizarea traficului

„Cresterea accesibilitatii spre zona centrala economica si comerciala a Polului de Crestere Iasi” este al treilea proiect finalizat de municipalitatea ieseana cu fonduri europene nerambursabile, dupa Axa Culturala si Centrul Tehnologic Regional. Proiectul a avut ca obiectiv modernizarea si reabilitarea infrastructurii urbane din municipiul Iasi, cresterea accesibilitatii, imbunatatirea transportului public si asigurarea unor conditii bune de trafic in scopul dezvoltarii conectivitatii teritoriale, imbunatatirii mobilitatii spre si dinspre acest pol de crestere si a fluidizarii traficului in interiorul sau, contribuind totodata si la transformarea Zonei Metropolitane Iasi intr-un centru economic, universitar si academic de traditie.

Valoarea totala a proiectului a fost de 9 milioane de lei, mare parte fonduri europene nerambursabile. Proiectul a fost finantat din Programul Operational Regional 2007-2013 – Axa prioritara 1 „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere”, Domeniul major de interventie 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbana”, sub-domeniul „Poli de crestere”.

Sursa: curierul-iasi.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii