A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715823870.5234.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Inventatorii si studentii de la TUIASI invata sa isi protejeze proprietatea intelectuala
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
06-02-2013, ora 16:00

Inventatorii si studentii de la TUIASI invata sa isi protejeze proprietatea intelectuala

Articol de Diana Dumitriu

Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi (TUIASI) va fi gazda unui seminar intitulat „Protejarea proprietatii intelectuale in universitati”. Manifestarea, care va avea loc joi, 7 februarie, incepind cu ora 9.00, in Sala de Conferinte din corpul T al TUIASI se adreseaza cadrelor didactice, doctoranzilor si post-doctoranzilor Universitatii Tehnice.

Aceasta este organizata de catre Oficiul European de Brevete, prin intermediul Academiei Europene de Brevete, in parteneriat cu Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) si Oficiul pentru Armonizare in cadrul Pietei Interne (OHIM) si face parte dintr-o campanie mai ampla de informare cu privire la proprietatea intelectuala.

La noi exista un numar important de cadre didactice si studenti preocupati de creativitate, care au inaintat brevete de inventii. Pentru ei acest seminar are rolul de perfectionare, mai ales ca unii dintre ei sint inventatori, persoane familiarizate cu aceste probleme, iar altii sustin in cadrul ciclurilor de licenta si de doctorat cursuri despre proprietate industriala si drept de autor”, a precizat prof. univ. dr. Neculai Seghedin, prorector responsabil cu activitatea didactica la TUIASI.

Invitat la seminar va fi Alexandru Strenc, director General Adjunct OSIM, alaturi de dr. Elisabeta Cleps de la OSIM si de prof. univ. dr. Neculai Seghedin, prorector responsabil cu activitatea didactica la TUIASI. Printre temele abordate la intilnire se numara Relatia brevetelor cu inovarea, Protectia softului si a bazelor de date, Etica in cercetarea stiintifica. Frauda academica. Plagiatul, Model de utilitate versusbrevet.

Campania cu privire la proprietatea intelectuala s-a desfasurat deja in Timisoara, urmind sa continue si in celelalte centre universitare importante din tara.

     
Tag-uri: studenti, TUIASI, seminar
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Erickaller,  07.06.2017 15:01

wh0cd3420414 principen indocin triamterene weight loss clindamycin

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii