A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715747325.5478.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Intrevedere cu sindicalistii Fortus la Primaria Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
02-03-2016, ora 08:12

Intrevedere cu sindicalistii Fortus la Primaria Iasi

Articol de Cristian Amariei
In cursul zilei de marti, 1 martie, primarul interimar Mihai Chirica a avut o intalnire cu sindicalistii Fortus. La final, edilul a anuntat ca intentioneaza sa participe la intalnirea pe care reprezentantii Guvernului o vor avea cu sindicalistii la Bucuresti, in cursul saptamanii viitoare.

Sunt convins ca exista solutii pentru Fortus. Acolo sunt mai multe probleme, dar cred ca in primul rand ar trebui sa plecam cu cea umana, cea care genereaza aceste discutii de mai multi ani. Primaria se regaseste intr-o dubla ipostaza aici: cea de reprezentant al cetatenilor municipiului Iasi si cea de creditor, pentru ca si noi avem de recuperat sume de la Fortus. Ambele interese le vom urmari cu aceeasi tarie. Nu ne transformam in steagul de lupta al niciunei dintre formatiunile sindicale. Cred ca problema lor avea o rezolvare mai rapida si mai corecta daca interesele catorva persoane ar fi fost cele corecte fata de angajati, nu sa ii puna la munca fara sa ii plateasca sau sa stie ca nu au de unde sa ii plateasca. Probabil aceste lucruri le vor rezolva institutiile statului atunci cand va veni momentul”, a afirmat Mihai Chirica.

Acesta a oferit mai multe detalii despre problemele discutate cu sindicalistii prezenti in Sala Mare a Primariei. „Sindicatelor le-am recomandat mai multe lucruri. In primul rand, sa intre intr-un temei de legalitate in ceea ce priveste miscarea sindicala, sa nu mai stea sub presiunea Jandarmeriei sau Politiei. In al doilea rand sa ii putem reprezenta in dubla ipostaza pe care o avem in discutiile cu Guvernul Romaniei, astfel incat sa aiba si ei temeiul ca au o perspectiva ca vor rezolva una dintre probleme, adica sa-si primeasca salariile restante si cele curente. Le-am mai spus sa nu mai dea solutii pentru ca exista cine sa dea solutii si sa se rezerve doar la apararea drepturilor pe care le urmaresc. Din acele solutii aruncate pe piata, ca si cum ar fi valabile, toate lucrurile rele care se intampla sunt puse tot in sarcina lor si nu este corect”, a mai spus Mihai Chirica.
     
Tag-uri: iasi, primarie, fortus
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii