A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715184645.2103.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Institutul de Psihiatrie „Socola Iasi reorganizeaza proiectul echipelor mobile
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
03-07-2015, ora 11:21

Institutul de Psihiatrie „Socola Iasi reorganizeaza proiectul echipelor mobile

Articol de Madalina Irimia
Institutul de Psihiatrie „Socola” Iasi intentioneaza sa reorganizeze proiectul echipelor mobile destinat monitorizarii in teritoriu a persoanelor cu afectiuni psihice. In acest sens, au fost demarate procedurile privind achizitionarea prin proiectul Rabla a doua autoturisme destinate echipelor mobile.

Tot pentru dezvoltarea acestui proiect, in urmatoarea perioada, Institutul de Psihiatrie „Socola” va initia demersurile legale pentru ca activitatea unitatilor mobile sa fie finantata din fondul asigurarilor sociale de sanatate prin Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

„In acest moment activitatea echipelor mobile nu este finantata, singura cheltuiala suportata din bugetul Ministerului Sanatatii este cea a carburantului destinat deplasarii echipelor mobile. Intentionam ca in scurt timp sa initiem demersurile impreuna cu factorii de decizie din sanatatea ieseana, pentru ca activitatea echipelor mobile sa fie reglementata legal si decontata de Casa de Judeteana de Asigurari de Sanatate Iasi .Proiectul echipelor mobile trebuie regandit in concordanta cu legea sanatatii mintale si prevederile contractului cadru, astfel ca aceste servicii sa fie decontate de CJAS”, a declarat dr. Gabriel Oprisanu, managerul Institutului de Psihiatrie „Socola”.

Tot in cadrul acestui proiect, Institutul de Psihiatrie „Socola” Iasi va organiza in urmatoarea perioada o dezbatere la care vor fi invitati sa participe reprezentanti ai Directiei de Sanatate Publica Iasi, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Iasi si medicii de familie din judetul Iasi.

„Dorim sa implicam mai mult medicii de familie in supravegherea persoanelor cu afectiuni psihice si realizarea unor proceduri clare privind solicitarea echipelor mobile in teritoriu. Intentionam sa reactualizam baza de date a zonelor vulnerabile unde ar fi nevoie de o implicare mai ferma a medicilor de familie in vederea colaborarii cu echipele mobile in situatiile care se impun. Concret, vrem ca medicul de familie sa anunte personalul medical din cadrul echipelor mobile sa intervina in situatia in care un pacient se decompenseaza sau nu isi urmeaza tratamentul”, a mai subliniat dr. Gabriel Oprisanu.
     
Tag-uri: iasi, socola, reorganizare
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii