ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
04-10-2011, ora 15:56

Institutul de Oncologie din Iasi se va deschide pe 1 decembrie

Articol de Alexandra Stefanescu

Institutul de Oncologie din Iasi va fi inaugurat pe data de 1 decembrie. Ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli, a anuntat astazi la Iasi ca Institutul de Oncologie va fi unul dintre cele mai moderne din tara.

Totodata acesta a mai apreciat ca noul institut, care are o capacitate de 300 de locuri, isi poate incepe activitatea din luna decembrie, timp in care trebuie angajati 500 de specialisti in oncologie, de radioterapie, chirurgie oncologica.

Cladirea institutului este gata in procent de 90 la suta, singura problema in acest moment o reprezinta cadrele medicale.

Lucrarile la noua cladire din curtea fostului Spital de Urgente, acum doar o sectie exterioara a Spitalului ”Sfantul Spiridon”, au inceput in urma cu aproape 20 de ani. Desi imobilul a fost proiectat si construit sa fie spital de urgente, democrat-liberalii ieseni au cerut ca acesta sa fie Institut Regional de Oncologie, promitand in schimb ca in pavilioanele spitalului, vechi de peste 150 de ani, va fi infiintat un Centru de Traumatologie si Toxicologie.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii