A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715434058.5806.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Insemne urbane in memoria Pogromului de la Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
30-03-2016, ora 14:05

Insemne urbane in memoria Pogromului de la Iasi

Articol de Madalina Irimia
Doua piete publice din Iasi vor purta denumiri menite a rememora Pogromul evreilor din iunie 1941. Un proiect de Hotarare in acest sens va figura pe ordinea de zi a sedintei de Consiliul Local in sedinta de joi, 31 martie.

„Anul acesta se implinesc 75 de ani de la nefericitele evenimente ale pogromului de laIasi. Acest eveniment nu poate sa treaca pe langa comunitatea ieseana. Pe parcursul ultimului an am inaugurat Piata Prieteniei Romano-Israeliene, am reusit sa punem in evidenta faptul ca in cartierul Tatarasi, pe strada Ciurchi, a fost cel mai mare si mai vechi cimitir evreiesc din Moldova si vrem sa punctam traseul pe care l-au facut evreii, acum 75 de ani, in drumul catre moarte, adica traseul dintre fosta chestura si gara. Astfel, intersectia de la Rapa Galbena va purta denumirea de <>, iar intersectia urmatoare, dintre strada Arcu si strada Garii, la propunerea Institutului National pentru Studierea Holocaustului din Romania <>, <>. Au fost si multi romani care s-au opus acelor decizii aberante, si-au riscat viata si au salvat membri ai comunitatii evreiesti. in acele momente au fost si oameni care au gandit cu sufletul, crestineste si care s-au gandit ca vorbim despre oameni”, a anuntat primarul interimar Mihai Chirica.

In perioada 28-29 iunie, Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania „Elie Wiesel” va organiza mai multe evenimente in cadrul programului comemorativ „75 de ani de la Pogromul de la Iasi din iunie 1941”.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii