A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715937585.2819.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Inscrierile pentru clasa pregatitoare incep pe 2 aprilie. Peste 6.000 de copii estimati pentru judetul Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
29-03-2013, ora 06:09

Inscrierile pentru clasa pregatitoare incep pe 2 aprilie. Peste 6.000 de copii estimati pentru judetul Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Inspectoratul Scolar Judetean Iasi a luat toate masurile pentru ca inscrierile in invatamantul primar sa se desfasoare in cele mai bune conditii, conform reglementarilor in vigoare, in interesul educational al copiilor, in conditiile in care invatamantul obligatoriu incepe cu clasa pregatitoare, iar inscrierea in clasa pregatitoare a copiilor care implinesc varsta de 6 ani pana la 31 august 2013, inclusiv, este obligatorie.

Fiecare copil are asigurat un loc, numarul de locuri disponibil pentru clasa pregatitoare fiind mai mare decat numarul copiilor care au implinit varsta pentru a incepe invatamantul primar.

- Parintii au acces la informatiile privind clasa pregatitoare pe site-ul I.S.J. Iasi, www.isjiasi.ro, dar si pe site-ul fiecarei unitati de invatamant care face inscrieri pentru invatamant primar.

- In intervalul 30 martie-7 aprilie fiecare unitate de invatamant in care exista clasa pregatitoare va organiza Ziua portilor deschise, moment in care parintii si copii pot vizita spatiile si pot discuta cu cadrele didactice.

- In intervalul 1-12 aprilie in gradinite vor fi organizate intalniri pentru informarea si consilierea parintilor ai caror copii vor fi cuprinsi in invatamantul primar in anul scolar 2013-2014.

- De asemenea, incepand cu ziua de 1 aprilie 2013, parintii pot apela gratuit numarul verde 0800 816 232, de luni pana vineri in intervalul 9.00-16.00 si pot primi consultanta de la specialistii in educatie in vederea inscrierii copiilor in invatamantul primar sau clarificari in privinta legislatiei specifice.

- Evaluarea dezvoltarii psihosomatice a copilului se efectueaza sub coordonarea Centrului judetean de resurse si asistenta educationala (telefon 0232 267 696), in intervalul 2-19 aprilie, de luni pana vineri, orele 10.00-18.00, conform programarii afisate pe site-ul I.S.J., in 10 centre arondate gradinitelor din judet.

- Actele necesare inscrierii sunt: cerere-tip de inscriere, copie si original dupa actul de identitate al parintelui, copie si original al certificatului de nastere al copilului si, daca este cazul, documentul care atesta dezvoltarea psihosomatica corespunzatoare pentru parcurgerea clasei pregatitoare/clasei I sau alte documente care sa ateste indeplinirea criteriilor generalesi/sau specific.

Conform calendarului stabilit de M.E.N., in intervalul 2-22 aprilie 2013 are loc inscrierea copiilor in clasa pregatitoare prin completarea, de catre parinti, online sau la unitatea de invatamant la care solicita inscrierea, a cererilor-tip, de luni pana vineri, intre orele 8.00-20.00 si sambata intre orele 8.00-13.00, conform unei programari afisate de fiecare unitate de invatamant. In ziua de 23 aprilie are loc repartizarea la scoala de circumscriptie a copiilor ai caror parinti au solicitat acest lucru, prin aplicatia informatica. Atragem atentia asupra faptului ca ordinea inscrierii nu asigura un loc in clasa pregatitoare. Ocuparea unui loc in clasa pregatitoare este conditionata exclusiv de criteriile prevazute de metodologie. Astfel, va rugam sa va adresati unitatilor de invatamant pentru inscrieri pe tot parcursul perioadei cuprinse in calendar, si nu doar in primele zile ale perioadei, pentru a nu aglomera inutil secretariatele unitatilor de invatamant.

Intervalul 22-26 aprilie este dedicat procesarii, la nivelul unitatilor de invatamant, pe baza informatiilor din cererile-tip de inscriere si din documentele depuse de parinti, a cererilor parintilor care solicita inscrierea la o alta unitate de invatamant decat scoala de circumscriptie, pe locurile ramase libere. Rezultatele acestei etape vor fi afisate in ziua de 29 aprilie 2013.

A doua etapa a inscrierilor demareaza in ziua de 7 mai 2013, cand are loc comunicarea, prin afisare la unitatile de invatamant si pe site-ul inspectoratului, a procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborata de inspectoratul scolar. Astfel, cererile pot fi depuse in intervalul 8-17 mai 2013, la secretariatul unitatii de invatamant aflate pe prima pozitie dintre cele trei optiuni exprimate pentru etapa a doua, de catre parintii copiilor care nu au fost cuprinsi in nicio unitate de invatamant in etapa anterioara sau care nu au participat la prima etapa. In urma acestei etape, in ziua de 24 mai are loc afisarea la fiecare unitate de invatamant a listelor finale ale copiilor inscrisi.

Intervalul 27-31 mai 2013 este dedicat centralizarii si solutionarii, de catre inspectoratul scolar, a cererilor parintilor copiilor care nu au fost inca inscrisi la vreo unitate de invatamant.

Inscrierea copiilor in invatamantul primar este o etapa de importanta majora in calendarul activitatilor desfasurate la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean Iasi, iar derularea acesteia in conditii optime, conform legislatiei in vigoare, este o prioritate absoluta pentru intreaga echipa de inspectori si directori.

foto: informatiadeseverin.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii