ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
27-05-2013, ora 16:00

Inchiderea festiva a editiei a doua a Festivalului Fotografiei Europene

Articol de Madalina Irimia

In Spatiul Public European din capitala a avut loc in data de 8 mai, lansarea oficiala a editiei a doua a Festivalului Fotografiei Europene, o manifestare reprezentativa dedicata Zilei Europei. Festivalul a fost organizat de Asociatia “Euro Foto Art”, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania si Biroul de Informare al Parlamentului European in Romania, in parteneriat cu Asociatia Artistilor Fotografi din Romania, Institutele de Cultura Maghiar si Italian din Bucuresti si respective Institutul Cultural Roman din Chisinau “Mihai Eminescu”.

Festivalul European de Fotografie si-a propus prezentarea si promovarea artei fotografice Europene in Romania, respectiv popularizarea artei fotografice din Romania in Europa. Editia a doua a Festivalului a cuprins 31 de manifestari expozitionale si gale ale imaginilor digitale,care au fost prezentate in diferite orase ale Romaniei, Serbiei, Republicii Moldova, Ucrainei si Ungariei.

Festivitatea de inchidere a editiei a doua a Festivalului European de Fotografie, va fi organizat in parteneriat cu Casa de Cultura a Municipiului Iasi “Mihai Ursachi”, in Sala "Diotima (amfiteatru), vineri, 31 mai 2013, de la ora 18:00, la care au fost invitati demnitarii municipali si judeteni. La eveniment va participa si presedintele Asociatiei “Euro Foto Art”, artistul fotograf Stefan Toth AFIAP, care le va inmana acelora, care au sprijinit derularea acestui eveniment de exceptie, placheta de onoare a Festivalului International.

In deschiderea festivitati va fi vernisata expozitia personala a artistului fotograf iesean Lucian Cocea-Lionescu instalata in Galeria “La Gard”, iar in Galeria “Labirint” editia a X-a a Salonulului International “Premfoto”, organizat in parteneriat cu Clubul Fotografic “Nufarul” Oradea, sub patronajul Federatiei Internationale de Arta Fotografica.

In incheiere va fi prezentat proiectia de digiporama intitulata “Pasi in Lumina…”, realizata despre lucrarile membrilor cunscutului Fotoclub oradean.

Foto: ziuaveche.ro

     
Tag-uri: festival, fotografie, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii