A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713476665.1441.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Incepe cosmarul pentru soferii ieseni
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
26-01-2015, ora 10:16

Incepe cosmarul pentru soferii ieseni

Articol de Cristian Amariei
Maine dimineata, consilierii locali vor analiza in vederea aprobarii un nou regulament privind activitatea de blocare a rotilor si ridicare a masinilor abandonate sau parcate neregulamentar pe raza municipiului Iasi

Plenul Consiliului Local va adopta in cursul acestei saptamani un nou regulament privind desfasurarea activitatii de blocare, ridicare, transport, depozitare si eliberare a autovehiculelor sau vehiculelor stationate, parcate neregulamentar ori abandonate pe domeniul public al Municipiului Iasi. Ca si pana acum, activitatea de blocare a rotilor, ridicare, transport, depozitare si eliberare a autovehiculelor pe raza municipiului Iasi se va efectua de catre operatorul economic specializat, in baza contractului de concesiune a acestui serviciu, incheiat cu Primaria Iasi. Operatiunea de ridicare si de blocare a rotilor se va realiza asupra autovehiculelor/ vehiculelor stationate, parcate neregulamentar pe domeniul public de pe raza Municipiului Iasi, inclusiv drumurile publice in zona de actiune a indicatorului ,, oprirea interzisa’’, e domeniul public al municipiului Iasi in alte spatii decat cele special amenajate in acest sens; pe carosabil, parcuri si alte locatii unde oprirea, stationarea si parcarea sunt interzise, pe trotuare, spatii verzi, statii publice destinate transportului public local de calatori, amenajate sau nu cu alveole, locuri de parcare rezervate transportului de persoane si bunuri in regim de taxi sau in parcuri si in alte locatii unde stationarea si parcarea sunt interzise prin lege. Programul de eliberare a vehiculelor ridicate se desfasoara de luni pana vineri in intervalul orar 08.00-19.00, sambata si duminica in intervalul orar 08.00-15. 00.

Tariful de depozitare se calculeaza pe intervale de 24 de ore, incepand cu momentul depozitarii, nefractionat. Distrugerea dispozitivului de blocare a rotilor se sanctioneaza cu amenda contraventionala de la 10.000 lei -25.000 lei si cu recuperarea valorii dispozitivului cu un coeficient de imputatie de 1,25.

Cine sunt cei de care nu se pot atinge „hingherii de masini”

Masura blocarii sau ridicarii nu se dispune asupra autovehiculelor care apartin Serviciilor de Ambulanta, Protectiei Civile, Politiei, Politiei Locale Iasi, Pompierilor, Jandarmeriei, Politiei de Frontiera, Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Justitiei – Directia Penitenciarelor, Ministerului Afacerilor Interne, SMURD si unitatilor speciale ale S.R.I si S.P.P, aflate in misiune, cele destinate interventiilor la avariile drumurilor, retelelor tehnico-edilitare si care apartin administratorilor acestor retele, cele destinate tractarii autovehiculelor avariate, abandonate sau stationate neregulamentar, care desfasoara activitati specifice, cele apartinand societatilor de salubrizare si intretinere zone verzi care desfasoara activitati specifice. Constatarea stationarii sau parcarii neregulamentare se va face de catre politistul local sau agentul Politiei Rutiere prin fotografierea succesiva a autovehicului sau a vehiculului sau prin filmare cu mijloacele din dotare, inainte de ridicare, la un interval de minim 5 minute.

Politistul local va fotografia vehiculul si dupa ridicarea acestuia. Operatorul economic caruia i s-a concesionat aceasta activitate raspunde in mod direct fata de detinatorii legali ai vehiculelor sau remorcilor ridicate pentru eventualele daune produse acestora ca urmare a operatiunilor de ridicare, transport si depozitare. in situatia in care autovehiculul nu a fost ridicat in termen de 7 zile calendaristice de la data depozitarii, detinatorul de drept va fi instiintat prin mijloace specifice de catre reprezentantul Politiei Locale Iasi. in cazul in care proprietarul sau persoana imputernicita cu procura speciala, nu se prezinta pentru ridicarea vehicului in termenul prevazut, vehiculul va ramane in custodia operatorului economic caruia i s-a concesionat aceasta activitate.

Surs: evenimentul.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii