A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713880660.3623.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Incepe a XXII-a editie a Festivalului Catalina
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
24-08-2016, ora 08:11

Incepe a XXII-a editie a Festivalului Catalina

Articol de Cristian Amariei
In perioada 24-27 august la Iasi va avea loc cea de a XXII-a editie a Festivalului International de Folclor pentru copii si tineret „Catalina”. Evenimentul este organizat de Palatul Copiilor Iasi, in parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi si Consiliul Judetean Iasi. Manifestarea reuneste aproximativ 800 de participanti, fiind cel mai prestigios festival de profil din regiune. Cea mai spectaculoasa desfasurare de forte din domeniul folcloric care are loc anual in Moldova a devenit unul dintre brandurile artistice de inalta tinuta ale Iasului.

In acest an, pe scena de la Palas vor evolua ansambluri din Germania, Slovacia, Serbia, Bulgaria, Ucraina, Grecia si Republica Moldova. Din Romania participa 14 ansambluri reprezentative pentru fiecare dintre regiunile folclorice nationale: Arges, Bihor, Botosani, Maramures, Neamt, Olt, Suceava, Timisoara, Tulcea, Vaslui si Iasi. Una dintre sectiunile Festivalului reuneste mestesugari care provin din 20 de judete ale tarii si care vor expune produse ale artei traditionale si din industria casnica.

Primul eveniment din cadrul festivalului va avea loc miercuri, 24 august, de la ora 16:00, si va consta in parada portului popular. Parada se va desfasura pe traseul Primarie – Palatul Culturii – Parcul Palas, prilej pentru participanti de a prezenta iesenilor costumele regiunilor folclorice din care provin. Festivitatea de deschidere a manifestarilor incepe la ora 17.00, fiind urmata de prima zi de concurs.

Joi, 25 august, in cursul diminetii, delegatiile ansamblurilor vor avea o intrevedere cu reprezentantii conducerilor Primariei Iasi, Consiliului Judetean Iasi si Inspectoratului scolar Judetean Iasi. De la ora 16.00, pe scena amenajata in parcul Palas, vor avea loc manifestarile incluse in cea de-a doua zi de concurs. Vineri, 26 august, de la ora 17.00, va avea loc Festivitatea de premiere, urmata de un spectacol de gala si de un spectacol In memoriam Catalin Pop.
     
Tag-uri: iasi, festival, catalina
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii