A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713534312.4414.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Incep licitatiile pentru realizarea autostrazii Ungheni – Iasi – Tg. Mures
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
06-05-2014, ora 17:03

Incep licitatiile pentru realizarea autostrazii Ungheni – Iasi – Tg. Mures

Articol de Cristian Amariei

Ministerul Transporturilor anunta oficial finalizarea documentatiei de atribuire pentru revizuirea Studiului de Fezabilitate aferent autostrazii Ungheni – Iasi – Tg. Mures. In cursul saptamanii 5-9 mai, documentatia va fi trimisa catre ANRMAP spre validare si publicare, urmand sa fie incarcata in Sistemul Electronic de Achizitii Publice, se arata intr-o adresa oficiala a Ministerului Transporturilor remisa primarului Gheorghe Nichita, presedintele PSD Iasi.

Revizuirea Studiului de Fezabilitate este singura solutie viabila prin care autostrada Ungheni – Iasi – Targu Mures va fi realizata, din cauza costurilor exorbitante (9 miliarde euro!) stipulate in vechiul studiu de fezabilitate, facut in timpul guvernelor de dreapta care au condus Romania. Sursa de finantare pentru Revizuirea Studiului de Fezabilitate o reprezinta fondurile europene nerambursabile POST 2007 – 2013. Lucrarile ce vor fi scoase la licitatie dupa finalizarea studiului de fezabilitate vor fi finantate in urmatoarea perioada de programare 2014 – 2020 (Programul Operational Infrastructura Mare – Fondul de Coeziune). Durata de realizare si predare a studiilor de fezabilitate este de 4 luni de la semnarea contractului”, a precizat primarul Gheorghe Nichita.

Autostrada Ungheni – Iasi – Tg. Mures este impartita in 3 sectiuni:

1. Targu Mures – Ditrau

2. Ditrau -Tirgu Neamt

3. Tirgu Neamt (Pascani) – Iasi – Ungheni

In saptamana 5-9 mai, vor fi trimise catre ANRMAP documentatiile pentru studiile de fezabilitate a 7 tronsoane de autostrada:

1. Tirgu Neamt (Pascani) – Iasi – Ungheni

2. Centura Nord Bucuresti

3. Sibiu – Fagaras

4. Sibiu – Pitesti

5. Targu Mures – Ditrau

6. Ditrau – Tirgu Neamt

7. Fagaras Brasov

Amintim ca pe data de 1 mai au fost deja publicate pe SEAP anunturile de participare pentru realizarea studiilor de fezabilitate pentru 10 tronsoane de autostrada, din care 5 au legatura cu Moldova si Iasul:

1. Buzau – Focsani

2. Bacau – Pascani

3. Brasov – Bacau

4. Focsani – Bacau

5. Pascani – Siret

PSD Iasi ramane fidel proiectelor asumate de USL prin Manifestul pentru Iasi. Din pacate, colegii liberali au intors spatele Iasului, iar in aceasta campanie electorala inventeaza subiecte false. Noi, social-democratii, demonstram ca ne tinem de cuvant, iar lucrarile la autostrada Ungheni – Iasi – Tg. Mures vor incepe in acest an”, a declarat primarul Gheorghe Nichita, presedintele PSD Iasi.

Foto: business24.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
BillyCam,  27.05.2017 00:41

wh0cd7590676 viagra online

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii