ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
11-11-2016, ora 12:02

In luna octombre politistii locali ieseni aplicat sanctiuni de peste 294.000 de lei

Articol de Cristian Amariei
Pe parcursul lunii octombrie 2016, politistii locali au actionat in cartierele din municipiul Iasi, pentru asigurarea unui climat de siguranta publica, respectarea normelor de convietuire sociala si fluidizarea traficului rutier, ocazie cu care lucratorii institutiei au aplicat 1.487 de sanctiuni contraventionale cu o valoare de 294.945 lei.

Dintre sanctiunile aplicate de catre politistii locali, 597 i-au privit pe conducatorii auto care nu au respectat semnificatia indicatoarelor si marcajelor rutiere, fapt ce a determinat ingreunarea traficului, soferii fiind sanctionati contraventional conform O.U.G. nr. 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice. De asemenea, 413 persoane au fost sanctionate contraventional conform Hotararilor de Consiliu Local, pentru nerespectarea normelor de curatenie, comert stradal, mutarea mobilierului public, expunerea spre vanzare a bunurilor in afara tonetelor, precum si expunerea de afise sau anunturi publicitare in alte locuri decat panourile de afisaj, nerespectarea Regulamentului de organizare si functionare a spatiilor de joaca pentru copii etc.

Comert neautorizat si tulburarea linistiii publice

Alte 308 de sanctiuni au fost aplicate ca urmare a nerespectarii Legii nr. 61/1991 privind sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, in timp ce 59 de ieseni au fost amendati contraventional cu valori cuprinse intre 500 si 5.000 lei, sanctiunile fiind aplicate conform Legii nr. 12/1990, privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de producere, comert sau prestari servicii ilicite. In plus, pentru comerciantii in cauza a fost dispusa si masura complementara a ridicarii in vederea confiscarii a bunurilor care au facut obiectul contraventiei. De asemenea, 25 de persoane au fost sanctionate contraventional conform H.C.L.M. Iasi nr. 167/1998, pentru exercitarea de acte de comert ambulant pe strazile orasului. In acelasi context, conform O.G. nr. 99/2000, privind comercializarea produselor si serviciilor de piata, 18 comercianti au fost sanctionati pentru acte de comert neautorizat.

De asemenea, politistii locali au asigurat buna desfasurare a evenimentelor cultural-artistice, sportive si religioase care s-au organizat pe raza municipiului Iasi.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii