ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
27-02-2012, ora 10:48

In luna martie incep lucrarile din zona Fundatie. Vezi care vor fi efectele asupra traficului din zona:

Articol de Madalina Irimia

Tramvaiele nu vor mai circula spre cartierul Copou. Transportul in zona va fi asigurat doar cu autobuze.

Proiectul cu fonduri europene ce vizeaza constructia unui pasaj rutier subteran in Piata Eminescu va suspenda temporar circulatia tramvaielor pe Bd. Carol. Lucrarile ce vor incepe in aceasta primavara presupun sapaturi de adancime pe amplasamentul actualului rond de flori si va afecta si liniile de tramvai. Pe durata lucrarilor la viitorul pasaj subteran, Regia Autonoma de Transport Public (RATP) va asigura cu autobuze transportul pe relatia Piata Unirii – Rond Agronomie.

In luna martie incep primele lucrari in zona Fundatie. Pentru a asigura transportul public pe Copou vrem sa cumparam 20 de autobuze second-hand”, a declarat Mihai Chirica, directorul tehnic al primariei Iasi pentru publicatia municipalitatii, Curierul de Iasi.

Proiectul Dezvoltarea Axei de Transport Est – Vest are o valoare totala de 90,7 milioane lei din care 73 de milioane o reprezinta fondurile europene nerambursabile.

Prin proiectul municipalitatii urmeaza a fi construit in Piata Eminescu un pasaj subteran cu lungimea de 286 metri, latimea de 10 metri si inaltimea de 5 metri, avand cate doua benzi pe fiecare sens de circulatie si rampe de acces dinspre str. Pacurari si B-dul Independentei.

In totalitate, lucrarile presupun refacerea intregii retele stradale pe sos. Pacurari, str. Pacurari, zona Pietei Eminescu, Bd. Independentei si str. Elena Doamna. Se doreste refacerea si modernizarea stradala prin reabilitarea spatiilor pietonale aferente acestor strazi. Vor fi amenajate piste de biciclisti, se va reface sistemul de marcaj rutier, iar linia de tramvai pe str. Elena Doamna va fi reabilitata pe un tronson de 1186 metri liniari de cale simpla. Se doreste de asemenea si amenajarea a peste 10.000 mp de spatii verzi in arealul proiectului.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii