A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714073622.1642.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

In centrul Iasului au fost replantati tei. Zeci de voluntari au ajutat muncitorii primariei
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
30-11-2015, ora 08:05

In centrul Iasului au fost replantati tei. Zeci de voluntari au ajutat muncitorii primariei

Articol de Cristian Amariei
Dupa aproape trei ani si peste 300.000 de lei cheltuiti, pe strazile din Iasi reapar teii. Este rezultatul unei campanii de mobilizare civica, in favoarea copacilor care au devenit simbol al orasului si pe care primaria i-a scos, pe motiv ca afecteaza vizibilitate obiectivelor turistice. In cele din urma, vocea strazii, sustinuta de semnaturile a peste 13.000 de ieseni, a avut castig de cauza.

Plin de entuziasm, zeci de oameni au infruntat frigul si ploaia ca sa participe la plantarea celor 100 de tei importanti din Italia.

- Sunt in culmea fericirii. Am asteptat asta, pacat ca a durat asa mult.

- Ma simt plina de energie si am asteptat atata timp ziua asta, incat astazi dimineata am crezut ca au trecut cinci ore, 20, cred ca saptamani intregi.

Sunt oameni care au protestat in 2013, atunci cand teii, care fac parte din istoria orasului, au fost inlocuiti cu salcamii japonezi. in acel moment a fost creat si proiectul "Iasul iubeste teii". 13.000 de oameni s-au alaturat acestei initiative.

Alexandrina Dinga, unul din liderii miscarii "Iasul iubeste teii": „Din pacate, a durat foarte mult. Am avut nevoie de doi ani si jumatate sa vedem ca administratia poate sa inteleaga ca e important sa asculti de vocea cetatenilor.”

„Sunt emotii si e, poate e mult spus, victorie a societatii civile. E act de democratie”, a spus un alt voluntar.

Mihai Chirica, primarul interimar al municipiului Iasi:De azi incolo spunem ca am deschis usile pentru o noua abordare intre societatea civila si administratia publica.”

Cheltuielile pentru aducerea din Italia a celor 100 de tei si pentru plantarea lor s-au ridicat la peste 20.000 de euro.

Laurentiu Ivan, directorul Servicii Publice Iasi: „in cazul foarte putin probabil ca un tei nu se va prinde, acesta va fi inlocuit cu un alt exemplar. Noi avem certificate de garantie si de conformitate emisa de catre furnizor.”

Pe parcursul a aproape trei ani, administratia ieseana a cheltuit peste 300.000 de lei cu scoaterea teilor, plantarea salcamilor japonezi si, acum, inlocuirea acestora cu tei.

Sursa: digi24.ro
     
Tag-uri: iasi, plantare, tei
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii