A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715322730.6783.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

In Romania o sarcina nedorita este intrerupta la fiecare sase minute
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
27-09-2012, ora 12:00

In Romania o sarcina nedorita este intrerupta la fiecare sase minute

Articol de Alexandra Stefanescu

Doctorul Tudor Ciuhodaru solicita autoritilor statului demararea unor initiative care sa vizeze preventia fenomenului negativ al cresterii numarului de avorturi. Deputatul apreciaza ca adoptarea initiativei legislative ce prevede obligativitatea educatiei pentru sanatate in scoli si desfasurarea acesteia in cadrul unui program national de sanatate constituie o masura eficienta de evitare a sarcinilor nedorite.

,,In Romania o sarcina nedorita este intrerupta la fiecare sase minute. Cele peste 100000 de avorturi anuale plaseaza Romania pe locul cinci in UE si sase la nivel mondial.

In loc sa ne preocupe politicile nationale privind sanatatea reproducerii si sa alocam fonduri pentru profilaxia sarcinilor nedorite am ajuns in situatia in care cheltuim peste cinci milioane de euro euro pentru avorturi, de zece ori mai mult decat suma alocata preventiei.

Cei peste 40000 de copii abandonati in Romania la care se adauga alti 300000 lasati in grija rudelor sunt dovada amplorii acestui fenomen al sarcinilor nedorite.

Exista si solutii daca renuntam la pudibonderie si introducem un program national prin care tinerii sa aiba acces la educatie sexuala si contraceptiva. Am propus obligativitatea educatiei pentru sanatate in scoli si ca aceasta sa fie asigurata de medici. Proiectul zace printr-un sertar al parlamentului in timp ce eventuala educatia sexuala se face formal la orele de dirigentie sau biologie.

Cer Ministerului Sanatii masuri urgente constand in propunerea unei HG care sa sustina obligativitatea educatiei sexuale in institutiile de invatamant”, a declarat Tudor Ciuhodaru.

Foto: mamicasicopilul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii