A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716325067.7654.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iesenii sunt asteptati la prima editie a Targului de Craciun
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
13-12-2013, ora 13:42

Iesenii sunt asteptati la prima editie a Targului de Craciun

Articol de Alexandra Stefanescu

Astazi a inceput prima editie a Targului de Craciun din Iasi. Evenimentul se desfasoara pe Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant si Strada Costache Negri, zilnic, intre orele 9.00-20.00, pana pe 22 decembrie.

Ii invitam pe toti iesenii si turistii care ne viziteaza orasul in aceasta perioada sa vina la Targ pentru a ne bucura impreuna de sarbatorile de iarna. Este un eveniment care sigur va deveni traditie si etalon la nivel national. Multumim Primariei, Prefecturii si tuturor institutiilor care au fost alaturi de noi in organizarea acestui eveniment”, a declarat Cristian Adomnitei, Presedintele Consiliului Judetean Iasi.

In afara de conducerea Consiliului Judetean, la eveniment au luat parte Prefectul Romeo Olteanu, Subprefectul Bogdan Abalasi, Viceprimarul Marius Danga, consilieri judeteni si circa 200 de ieseni. La deschiderea oficiala a Targului de Craciun a participat si Mircea Cosma, Presedintele Consiliului Judetean Prahova.

Pe lista bunatatilor specifice sarbatorilor de iarna care pot fi achizitionate de la Targ se afla preparate din carne, branzeturi de oaie si capra, cascaval, pastrama, carnati traditionali, tocana de iarna, produse de patiserie, mere coapte, turte moldovenesti, cozonaci, placinte, prajituri cu miere si scortisoara, sucuri naturale de fructe, palinca, vin fiert cu arome de portocale, cuisoare si scortisoara. Gurmanzii se vor bucura si de produse culinare din bucataria internationala. In acelasi timp, vizitatorii vor putea cumpara accesorii de brad si decoratiuni de Craciun, lumanari decorative lucrate manual, ornamente, precum si alte produse de artizanat.

Targul va oferi si variante de petrecere a timpului liber. Atmosfera sarbatorilor va fi intretinuta de grupuri de colindatori si uratori, participanti la Festivalul folcloric „Datini si obiceiuri de iarna”. In fiecare seara, intre orele 17.00-18.00, in cadrul targului se vor derula diverse momente artistice sustinute de trupa Teatrului pentru Copii si Tineret „Luceafarul” Iasi, solistii Filarmonicii de Stat „Moldova” si altii. Totodata, mai multe grupuri corale si-au anuntat intentia de a-i colinda pe cei care vor veni la Targ.

Pentru prima data la un astfel de targ va participa si Directia Silvica Iasi, care va comercializa braduti naturali in ghivece. Expozantii vor participa la concursul pentru cea mai frumoasa casuta.

     
Tag-uri: targ, Craciun, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii