ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
28-03-2016, ora 08:06

Iesenii pot zbura direct spre Barcelona

Articol de Cristian Amariei
Aeroportul International Iasi a inaugurat pe 27 martie, cursa Iasi-Barcelona si retur. Astfel, pentru prima oara, Iasul este conectat direct si cu o destinatie din Spania. Noul zbor, anuntat public in septembrie anul trecut, va fi operat de compania Blue Air si va avea doua frecvente pe saptamana.

Lansarea noii curse a fost marcata printr-un eveniment festiv care a avut loc in noul terminal de pasageri la care au participat Marius Bodea, presedintele C.A. al Aeroportului International Iasi,Tudor Constantinescu, directorul economic al Blue Air, si Irina Vasilescu, presedintele Centrului Cultural International.

“Prin introducerea unei noi rute spre Estul Europei, Aeroportul Iasi naste noi punti catre lume, si, pentru prima data, suntem conectati direct cu Spania, prin Barcelona, al doilea mare oras, dupa Madrid, un important centru universitar, turistic si economic. Legatura cu o astfel de metropola inseamna sansa in plus pentru turism, pentru mediul academic (facand posibile schimburile culturale, intre cele doua zone), inclusiv pentru mediul de afaceri (Spania fiind a cincea economie a Uniunii Europene). Si, nu in ultimul rand, acesta ruta este benefica pentru traficul etnic deoarece foarte multi concetateni de-ai nostri lucreaza acolo, iar acum acestia au posibilitatea sa ajunga mai usor acasa si sa fie, la randul lor, vizitati de familie. Barcelona a fost intotdeauna un punct de reper istoric si a jucat un rol important in societatea occidentala si culturala, iar faptul ca in prezent sunteti conectati direct cu acest oras nu poate fi decat un castig pentru comunitatea noastra. Barcelona este un loc al diversitatii sub toate aspectele, oferind in acelasi timp sansa tinerilor de a studia la mari universitati din zona, o legatura ce parea doar vis, dar care astazi a devenit realitate”. a declarat Marius Bodea.

„Multumim Aeroportului Iasi pentru suportul continuu pe care l-a aratat fata de compania noastra. In acest moment, Blue Air devine cel mai mare operator aerian pe care il are Iasul. Anul trecut, numarul pasagerilor care au folosit serviciile Blue Air, plecand sau sosind in Iasi, a fost de 100.000, iar pentru anul acesta, estimarea privind traficul de calatori care vor alege compania noastra, va fi de 350.000. Insa, acest rezultat imbucurator nu ar fi fost posibil fara o colaborare fructuoasa cu Aeroportului Iasi. Astazi inauguram cursa Iasi-Barcelona si retur, Barcelona fiind o destinatie complexa ce a fost asteptata de foarte multa vreme, si suntem bucurosi ca am reusit sa facem posibil acest lucru.”, a declarat Tudor Constantinescu.

Discursurile au fost urmate de taierea tortului cu tematica Barcelona si de o serie de momente artistice: dans spaniol interpretat de balerini ai Operei Romane Iasi, precum si un moment de lectura in limba spaniola (poezie si proza) oferit de o studenta la Master la Universitatea „Al.I.Cuza”, pe fond muzical de chitara spaniola. In paralel, pe noua pista a Aeroportului Iasi a avut loc traditionalul „botez” al aeronavei, cu tunul de apa, moment surprins in fotografii.

Iesenii pot zbura direct spre Barcelona (El Prat) de doua ori pe saptamana, dupa urmatorul orar de zbor valabil pentru perioada: 27 martie 2016 – 29 octombrie 2016:

MARTI si DUMINCA

Plecare IAS ora 07:00 - sosire BCN ora 09:35

Plecare BCN ora 10:35 – sosire IAS ora 15:00
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii