ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
18-03-2016, ora 09:44

Iesenii pot deveni Campioni la Cros pentru scoli

Articol de Cristian Amariei
Cros pentru scoli este un eveniment de crowdfunding prin care iesenii participa la dezvoltarea scolilor din oras. 21 de proiecte inscrise la Cros vor imbunatati educatia ieseana. Implementarea lor se face colaborativ, prin participarea directa a iesenilor.

Pana pe 3 aprilie, fiecare iesean este invitat sa selecteze un proiect, pe care sa-l sustina timp de o luna. Iesenii pot alege sa devina Alergatori sau Ambasadori pentru una dintre cele 21 de cauze. Alergatorii vor participa pe 9 aprilie 2016 la Cros, cand vor alerga in numele proiectului sprijinit.

In perioada martie-aprilie, Alergatorii si Ambasadorii vor organiza mini-evenimente de strangere de fonduri prin care sa adune resursele necesare implementarii proiectului pe care l-au ales. Iesenii se pot inscrie ca alergatori individuali, sau isi pot face echipe, alaturi de prieteni sau de colegii de munca. Cu cat se inscriu mai multi Alergatori si Ambasadori pentru un proiect, cu atat e mai simplu sa fie mobilizata suma prin care proiectele sa devina realitate. Iesenii sunt incurajati sa antreneze mediul de afaceri in campaniile caritabile pe care le vor derula pana in ziua evenimentului.

Anul trecut, la prima editie a Cros pentru scoli, au participat 450 de alergatori, care au mobilizat peste 63.000 de lei pentru 11 proiecte.

Regulamentul pentru Alergatori poate fi consultat pe site-ul evenimentului, iar inscrierea se face prin completarea unui chestionar.

Cros pentru scoli este un eveniment organizat de Fundatia Comunitara Iasi si HEG, ca experienta participativa, prin care iesenii se pot implica in dezvoltarea invatamantului local.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii