A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715450350.5085.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iesenii, chemati sa sustina plangerea penala impotriva USL
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
27-02-2013, ora 15:26

Iesenii, chemati sa sustina plangerea penala impotriva USL

Articol de Diana Dumitriu

Iesenii care se simt mintiti de USL sunt invitati sa semneze denuntul penal impotriva premierului Victor Ponta, presedinte PSD, primarului Georghe Nichita, vicepresedinte PSD si a deputatului Relu Fenechiu, ministru al Transporturilor si vicepresedinte PNL.

Forta Civica Iasi, prin av.Dragomir Tomaseschi, presedinte al organizatiei judetene, a redactat o plangere penala impotriva paratilor enumerati anterior. Numarul reprezentantilor USL care au mintit iesenii este mai mare, insa probele scrise identificate (materiale electorale asumate prin semnatura) sunt doar impotriva celor trei.

Demersul organizatiei vine ca urmare a promisiunilor neonorate pe care USL le-a facut in campaniile electorale de la alegerile locale si parlamentare, precum asigurarea finantarii pentru modernizarea Aeroportului Iasi, construirea autostrazilor Iasi-Targu Mures si Iasi – Bucuresti, construirea Spitalului Regional Iasi, micsorarea pretului platit de populatie la gigacalorie etc.

Aceste promisiuni electorale, cu totul diferite fata de ceea ce inseamna simplele declaratii politice, au stat la baza obtinerii majoritatii de catre USL in Parlamentul Romaniei, Consiliul Local Iasi si Consiliul Judetean Iasi. Prin obtinerea majoritatii parlamentare si a componentei Guvernului, USL are toate parghiile pentru a indeplini promisiunile din campaniile electorale, insa refuza sa o faca. Acest lucru arata in mod clar ca invinuitii au urmarit inca de la inceput doar obtinerea de foloase personale. Cei interesati sa sustina denuntul o pot face semnand plangerea la sediul Fortei Civice Iasi (str. Sf. Lazar, nr.49, cladirea Tipografia Dosoftei, nr. tel.fix 0332.80.30.34, fax: 0332.80.30.35, tel. mobil 0740.367.552 sau 0732.788.421, e-mail: iasi@forta-civica.ro”, spune Dragomir Tomaseschi.

El a explicat ca potrivit legii, cei care semneaza un denunt penal au acces la dosar, iar procurorii au obligatia de a trimite solutia fiecarui denuntator in parte. De asemenea, denuntatorii au posibilitatea de a adminstra probe. De exemplu, iesenii cu facturi mari la intretinere au dreptul de a arata procurorilor ca una li s-a promis in campania electorala, iar alta le-a servit USL pe lista de plata.

Foto: blogs.ft.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii