ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

INFRACTIONAL
12-04-2012, ora 12:35

Ieseni, atentie la vanzatorii de “chilipiruri”!

Articol de Cristian Amariei

In ultima perioada, politistii ieseni au identificat un nou procedeu de talharie: persoane obisnuite pretind ca sunt “vanzatori” si acosteaza cetateni pe strada pentru a le oferi spre vanzare telefoane mobile (de obicei smartphone-uri) sau alte produse la preturi atragatoare.

Reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie explica ce tehnica folosesc acestia:

Iniţial vanzatorul prezinta un telefon adevarat pe care potenţialului client are posibilitatea sa il testeze, iar atunci cand a luat hotararea sa il cumpere si dupa ce plateste suma de bani solicitata, escrocul schimba aparatul telefonic, inmanandu-i o husa in care se afla o bucata de piatra de dimensiunile telefonului. Escrocul se face imediat nevazut, iar ulterior victima constata ca a fost inselata.”

Oamenii legii precizeaza ca in municipiul Iasi au fost semnalate doua astfel de cazuri in ultimele doua zile. Doi tineri, de 23 si 17 ani, au cumparat astfel de produse la preturi reduse. “Fiecare dintre ei au platit cate 500 de lei pentru a intra in posesia unui gadget mult dorit. In fapt s-au ales cu bucati de piatra sau lemn fara valoare”, precizeaza reprezentantii IPJ Iasi.

In ambele situatii s-au intocmit dosare penale sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii